ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΚΟΛΠΟ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΛΕΒΕΝΤΗ

 

του Ανειδίκευτου Συνεργάτη

Όσο πιο πολύ κατακρίνει κανείς τους πολιτικούς, τόσο πιο πολλούς πόντους κερδίζει. Αν τύχει μάλιστα και τους βρίζει, απογειώνεται. Αυτή είναι η συνταγή που εφαρμόζει ο Βασίλης Λεβέντης, ακολουθώντας την τακτική της Χρυσής Αυγής πριν αποκαλυφθούν οι εγκληματικές δραστηριότητες της.

Έτσι έχει καταφέρει όχι μόνο να διατηρεί τα ποσοστά που τον έστειλαν στη Βουλή, αλλά και να τα επαυξάνει. Αντίθετα, το Ποτάμι και οι ΑΝΕΛ που κινούνται σε διαφορετικά μονοπάτια, κινδυνεύουν να εξαφανιστούν -τουλάχιστον αυτό λένε οι δημοσκοπήσεις.

Η οργή του κόσμου απέναντι σ' αυτούς που θεωρεί ως υπαίτιους για τη συμφορά του δεν λέει να εκτονωθεί. Και δεν του φθάνει που εξαφάνισε το ΠΑΣΟΚ, συρρίκνωσε τη δύναμη της ΝΔ, και απειλεί να βουλιάξει τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά θέλει και κάποιον να τον παροτρύνει να μην κάνει πίσω.

Η ιστορία μου θυμίζει τον Πέρση βασιλιά Δαρείο που είχε βάλει έναν δούλο να του θυμίζει βράδυ και πρωί να μην ξεχάσει να τιμωρήσει τους Αθηναίους, που είχαν βοηθήσει τις ιωνικές πόλεις να επαναστατήσουν εναντίον του. Έχει μείνει στην ιστορία το, «δέσποτα μέμνησο των Αθηναίων» – βασιλιά μου, θυμήσου τους Αθηναίους. Αυτό ακριβώς κάνει ο Λεβέντης. Θυμίζει στο λαό ότι έχει ανοικτούς λογαριασμούς με το πολιτικό σύστημα. Δεν ψάχνει να βρει προτάσεις για την επίλυση των μεγάλων προβλημάτων.

Αρκείται σε μία και μόνο πρόταση. Οικουμενική κυβέρνηση. Είτε συζητάμε για την οικονομία είτε για το προσφυγικό. Πάει με όλα η οικουμενική και βασικά με το σχέδιο Λεβέντη να το παίξει αξιωματική αντιπολίτευση. Το έχει εκμυστηρευθεί κατ’ επανάληψη στους συνεργάτες του. Στις άλλες εκλογές που θα γίνουν θα πάρουμε 15%.

Διαβάστε ακόμα:

Τυφλό κτύπημα στον Σύριζα ο Κουρουμπλής