ΑΠΟ ΣΜΥΡΝΗ ΕΡΧΕΤΑΙ KAI ΣΤΗΝ ΚΟΡΦΗ ΝΤΟΚΤΟΡΑ

 

Γράφει ο Ισαάκ Διαμαντίδης

Μοιάζει με πλάκα αυτό που έγινε με το ιδιωτικό πανεπιστήμιο της Σμύρνης και τον Έλληνα πρωθυπουργό. Το ανώτατο εκπαιδευτικό ίδρυμα της γείτονος, που μάλιστα, ανήκει στο τοπικό Οικονομικό Επιμελητήριο, τίμησε έναν εχθρό της ιδιωτικής πρωτοβουλίας στο χώρο της ανώτατης εκπαίδευσης και εκείνος παραβλέποντας τις μεταξύ τους διαφορές, το αποδέχθηκε.

«Η ιδιωτική εκπαίδευση αποτελεί παθογένεια, η οποία θα εξαλειφθεί μέσω της αναβάθμισης και ουσιαστικοποίησης της δημόσιας εκπαίδευσης» , έχει διακηρύξει ο Αλέξης Τσίπρας. Αυτό, όμως, δεν τον εμπόδισε να αποδεχθεί με ενθουσιασμό την απονομή από το ιδιωτικό -και άρα παθογενές- πανεπιστήμιο του τίτλου του επίτιμου διδάκτορα Πολιτικής Οικονομίας. Θα μου πείτε πως το πανεπιστήμιο είναι τουρκικό. Και τι σημασία έχει; Υπάρχουν σύνορα στην ιδεολογία;

Οι αντιφάσεις στα θέματα της εκπαίδευσης κυνηγούν τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ εδώ και πολλά χρόνια. Η απέχθεια του προς την ιδιωτική εκπαίδευση δεν στάθηκε εμπόδιο ούτε στην απόφαση του να στείλει τα παιδιά του σε ιδιωτικά σχολεία.

Ίσως γιατί από όλα τα ιδιωτικά εκπαιδευτήρια μάχεται μόνο τα ανώτατα, δηλαδή τα πανεπιστήμια. Στη χώρα μας ως γνωστόν επιτρέπεται η ίδρυση ιδιωτικών παιδικών σταθμών, δημοτικών, γυμνασίων, λυκείων, ΙΕΚ, ΚΕΚ και κολεγίων, αλλά απαγορεύεται η ίδρυση μη κρατικών πανεπιστημίων.

Για ποιο λόγο; Γιατί το Πανεπιστήμιο είναι η ιερή μας αγελάδα, δεν έχει σημασία αν είναι κέντρο διαφθοράς, ανομίας, πολιτικής βίας, αν οι συνθήκες εκπαίδευσης είναι τρομακτικές και οι παροχές προς τους εκπαιδευόμενους ελάχιστες.

Είναι το προπονητήριο του ΣΥΡΙΖΑ.

Διαβάστε ακόμα:

Αρχισε να ψάχνει για γραβάτα ο Τσίπρας