Η ΠΡΩΤΗ ΚΟΝΤΡΑ ΚΥΡΙΑΚΟΥ- ΡΑΦΗΝΑΣ

 

του Ανειδίκευτου Συνεργάτη

Ντρίμπλα περιωπής στη ΝΔ επιχειρεί ο Τσίπρας με αφορμή τις καταγγελίες εις βάρος του Δ. Παπαγγελόπουλου από την εισαγγελέα εφετών Γ. Τσατάνη για παρεμβάσεις στο έργο της. Σε μία προσπάθεια να εκμεταλλευθεί το παγερό κλίμα που άρχισε να αναπτύσσεται μεταξύ μητσοτακικών και καραμανλικών για το θέμα αυτό στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ζήτησε τη διενέργεια συζήτησης προ ημερησίας διατάξεως.

Με τον τρόπο αυτό, θέλει να μεταφέρει το παιχνίδι στο γήπεδο της ΝΔ, η οποία έχει ζητήσει να ερευνηθεί η υπόθεση από την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής. Το ερώτημα που τίθεται είναι τι στάση θα τηρήσουν οι εσωκομματικές τάσεις της ΝΔ., καθώς ο καταγγελλόμενος αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης, που είναι στενός φίλος του Προκόπη Παυλόπουλου, θεωρείται καραμανλικός -είχε υπηρετήσει μάλιστα την κυβέρνηση του Κ. Καραμανλή από τη θέση του επικεφαλής της ΕΥΠ- ενώ η καταγγέλλουσα εισαγγελέας εφετών είναι σύζυγος πρώην νομάρχη και πολιτευτή της ΝΔ, ενώ έχει και κόρη πολιτευτή του ιδίου κόμματος.

Ήδη ο γνωστός για την καραμανλική τοποθέτηση του πρώην πρόεδρος του κόμματος Βαγγέλης Μεϊμαράκης παραιτήθηκε από την επιτροπή θεσμών και διαφάνειας και αντικαταστάθηκε από τον Μάκη Βορίδη, ενώ και άλλα στελέχη άρχισαν να γκρινιάζουν για την ακολουθούμενη από τον Κυριάκο Μητσοτάκη τακτική. Είναι η πρώτη υπόθεση που σχηματοποιεί τόσο καθαρά τις σφαίρες πολιτικής επιρροής. Από τη μία ο Κυριάκος και οι συν αυτώ και από την άλλη Τσίπρας, Παυλόπουλος και Καραμανλής.

Διαβάστε ακόμα:

Η ζεϊμπεκιά, η κουμπαριά και ο φίλος Αχμέτ