ΑΝΑΚΑΜΨΗ ΜΕ ΣΥΡΙΖΑΔΙΚΑ ΑΠΟ ΔΕΞΙΑ ΚΑΙ ΚΕΝΤΡΟ

 

Γράφει ο Ισαάκ Διαμαντίδης

Όλα τα παράξενα στη χώρα αυτή θα συμβούν. Καμία πρωτότυπη ιδέα. Μιμητισμός και των γονέων. Πάει καλά το σουβλατζίδικο της γωνίας; Ανοίγουμε όλοι σουβλατζίδικο στην ίδια περιοχή. Σε ένα εξάμηνο, οι ερευνητές της ΕΛΣΤΑΤ ψάχνουν την αιτία που έκλεισαν όλα τα σουβλατζίδικα της συνοικίας. Πάει καλά το ζαχαροπλαστείο της πλατείας; Ανοίγουμε κι εμείς ένα. Πάνω στο τετράμηνο βάζουμε όλοι λουκέτο.

Έτσι και στην πολιτική. Πήγε καλά μία πολιτική κίνηση με συνιστώσες; Να το κάνουμε και εμείς. Αυτό είπαν ο Γ. Καρατζαφέρης και ο Τ. Μπαλτάκος και εξήγγειλαν την ίδρυση ΣΥΡΙΖΑ της δεξιάς. Το ίδιο επιχειρούν και διάφοροι παράγοντες από το χώρο της Κεντροαριστεράς και της Σοσιαλδημοκρατίας με πρωτοστάτη τη Φώφη. Όλοι θέλουν να ανοίξουν ένα Συριζάδικο, όπως λέμε χαρμπουργκεράδικο ή τσιπουράδικο.

Ένα πολιτικό μαγαζί που θα σερβίρει συνιστώσες, δηλαδή λίγο απ ’όλα. Ένα ατέλειωτο κουβεντολόι για όλα εκτός από το πιο σημαντικό. Πως θα βγούμε από την κρίση. Επτά χρόνια φαγούρα και εμείς επιμένουμε στις παλιές συνταγές. Πως θα ξεγελάσουμε τους ψηφοφόρους. Πως θα τους πείσουμε ότι το ελληνικό πρόβλημα μπορεί να λυθεί και χωρίς μέτρα -ακόμη και με αποκατάσταση των μισθών και των συντάξεων που έκοψαν οι κακοί προηγούμενοι.

Η συνταγή Τσίπρα πριν πάρει την εξουσία. Αρκεί η σύνθεση της ομάδας. Οι κύριοι Καρατζαφέρης και Μπαλτάκος φρονούν ότι έχουν την καλύτερη ενδεκάδα. Π. Ψωμιάδης, Χρ. Ζώης, Ν.Νικολόπουλος, Β. Πολύδωρας, Β. Καπερνάρος και πιθανόν Σταυρούλα Ξουλίδου και Φαήλος Κρανιδιώτης. Μεταγραφικοί στόχοι οι Φράγκος Φραγκούλης και Πάνος Καμένος. Παλαίμαχοι όλοι τους...

Αλλά ούτε η ομάδα της Κεντροαριστεράς έχει καταλήξει στη συνταγή που θα εφαρμόσει. Στη φάση αυτή προέχει η σύνθεση της ομάδος, δηλαδή το μπούγιο. Θα μπει ο Γιώργος; Θα προσχωρήσει ο Σταύρος; Θα συμμετάσχει ο Λεβέντης; Ποια στάση θα τηρήσουν ο Βενιζέλος και ο Λοβέρδος; Πήξαμε στις συνιστώσες... Και από τηγανίτα τίποτε που λέει και η παροιμία.

Διαβάστε ακόμα:

Πώς ο Τσίπρας παρέσυρε τον Σόιμπλε σε κωλοτούμπες