TO EΛΛΗΝΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΑΡΛΕΚΙΝ

 

Γράφει η Amodini Κωστάκη

O Τσίπρας κάνει αντιπολίτευση και ως πρωθυπουργός και ο Κυριάκος δεν κρατιέται ν'αποδείξει ότι μπορεί να κυβερνήσει...θεωρητικά!

Ωραίο το σόου, κράξιμο, απειλές, ξεφτίλες, η πλάκα είναι ότι σε μερικά τέρμινα θα κληθούν να συγκυβερνήσουν από τους αρχιφεουδάρχες τα ...κοκκόρια!

Το μετα-Πασόκ των ψεκασμένων αποδεικνύει ότι είναι ο χειρότερος εχθρός του εαυτού του. Ο Τσίπρας είναι αχυράνθρωπος- μαριονέτα και η κοινωνική πολιτική της κυβέρνησης αμελητέα. Ο Κυριάκος είναι δοτός, με γνωστούς σπόνσορες και οικογενειακή εμπειρία στην ...λαφυραγώγηση!

Η ...εμπειρία στην διαπλοκή και το να είσαι yesman δεν είναι προνόμιο μόνο της δεξιάς , αλλά και της "αριστεράς".

Προσωπικά, θεωρώ ότι οι Συριζαίοι της κυβέρνησης ξεπέρασαν τους εαυτούς τους σε ανοησία, ανικανότητα, θλιβερούς χειρισμούς, προχειρότητα, πανικόβλητες και απεγνωσμένες κινήσεις, έλλειψη προετοιμασίας και εμπειρίας, συμπεριφορά μικροαστών αρχομανών τύπου ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, για να κερδίσουν μερικά γαλαζοπράσινα κουκιά....

Είμαι επίσης εντελώς βέβαιη ότι κάθε σοβαρή μεταρρυθμιστική προσπάθεια στον δημόσιο τομέα και κάθε πρωτοβουλία για ενίσχυση του ιδιωτικού τομέα, υπονομεύτηκε από την ΝΔ και τα μεσαία στελέχη της, όπως και από τους παλιούς πρασινοφρουρούς πιστούς - όχι βέβαια ότι υπήρξαν και πολλές τέτοιες θετικές πρωτοβουλίες...μην τρελαθούμε: για σταγόνες στον ωκεανό της βλακείας μιλάμε!

Η "αριστερά" του Σύριζα αποδείχτηκε ανίκανη να κρατήσει δημόσια ένα επίπεδο πολιτισμού και να κάνει την διαφορά. Αν όχι στην πραγματικότητα των Ελλήνων , τουλάχιστον στην αντίληψη τους γι' αυτή την πραγματικότητα που ζoύμε.
Οι πολιτικοί ιθύνοντες του Σύριζα αποδείχτηκαν τόσο λίγοι μπροστά στην τρέχουσα πολιτική συγκυρία, όσο και οι προκάτοχοι τους Νεοδημοκράτες και Πασόκοι. Και είναι πολύ δύσκολο να καταλήξει κανείς ποιος είναι ο χειρότερος πολιτικός, ο πιο καταστροφικός, αυτός που άφησε περισσότερη καμμένη γη πίσω του....ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΑ! Συναγωνίζονται όλοι στήθος με στήθος επάξια!

Φυσικά υπάρχουν ακόμη άτομα που πιστεύουν ότι η αξιολόγηση που "θα" γινόταν αρχές του 2015, η οποία αποφεύχθηκε λόγω εκλογών, θα έδειχνε άνοδο της οικονομίας και θα οδηγούσε σε...ανάπτυξη! Γι' αυτούς ο Βαρουφάκης είναι εγκληματίας και μας κατέστρεψε. Εγκληματικοί για μένα είναι οι χειρισμοί που οδήγησαν την χώρα στο νεκροκρέββατο, όχι ότι κάποιος εγωπαθής, ριψοκίνδυνος, με προσωπική ατζέντα, ακριβώς όπως όλοι οι υπόλοιποι, έκανε μια ριψοκίνδυνη επέμβαση στον ετοιμοθάνατο. Ο αναμάρτητος πρώτος τον λίθον βαλλέτω, κύριοι Ελληνες πολιτικοί-δουλοπάροικοι!

Οι ψευδαισθήσεις δεν είναι προνόμιο μόνο των αριστερών αλλά και των δεξιών! Θα έλεγα πως οι Ελληνες ζουν με την ψευδαίσθηση για ...πιπίλα, και η εθνικιστική ψευδαίσθηση είναι από τις πιο αγαπημένες όλων των Ελλήνων, δεξιών και αριστερών!

Ευτυχώς που βρήκαμε τους πρόσφυγες-επενδυτές για να...ξεχνιόμαστε: το νέο Αρλεκιν της ελληνικής κοινωνίας μιλάει φαρσί και αραβικά...

Διαβάστε ακόμα:

Ο κατάλληλος άνθρωπος στην ακατάλληλη θέση