ΠΑΕΙ ΓΙΑ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ Ο ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ

 

Τζογάρω με τον εαυτό μου. Το συνηθίζω, είναι το καλύτερο για να ξέρω εγώ ο ίδιος πόσο μετράω. Έφτιαξαν κόμμα, νέο κόμμα ο Γιώργος Καρατζαφέρης και ο Τάκης Μπαλτάκος. Ποια τύχη μπορεί να έχει; Καμμία, λέω. Και βάζω στοίχημα με τον εαυτό μου. Αν είμαι μέσα, τότε βλέπω μπάλλα. Διαφορετικά, το καλύτερο είναι να αλλάξω δουλειά.

Κομματάρχης 20 χρόνια ο Καρατζαφέρης. Επειδή θα αλλάξει όνομα το... καινούργιο κόμμα, θα το πεις νέο; Όχι, βέβαια. Και επειδή ο Μπαλτάκος ψάχτηκε απ' εδώ, απ' εκεί, με διάφορους πολυμεταχειρισμένους και τελικά συνεταιρίστηκε με τον 70χρονο που δεν το βάζει κάτω, θα το πεις νέο κόμμα; Όχι, βέβαια.

Και νέο δεν είναι και με παλαιά, παμπάλαια υλικά φτιάχνεται το... νέο κόμμα, που δεν έχει μέλλον. Γιατί; Ο μεν Καρατζαφέρης ως αρχηγός κόμματος έχει δώσει τις εξετάσεις του μέχρι πόσο ζυγίζει, μέχρι πόσο πουλάει, ο δε Μπαλτάκος ως κομματικό προϊόν είναι ανύπαρκτο. Αν τον βάλεις στη βιτρίνα του μαγαζιού διώχνει κόσμο.

Σπουδαίος ο Μπαλτάκος ως «σύμβουλος». Ως συνεργάτης. Ο πρώτος στην πιάτσα. Ο καλύτερος. Μελετημένος και διαβολικός. «Διαφωτίζει» τον αρχηγό πού και πώς θα κτυπήσει τον αντίπαλο. Πώς θα αποφύγει αθλητικά και βρώμικα μαρκαρίσματα. Όχι, όμως, να φέρει κόσμο στο κόμμα. Ψήφους. Γιατί; Επειδή ο Μπαλτάκος λέει αλήθειες. Μόνο ένα κόμμα, που πριν ακόμα ξεκινήσει, θέλει να φαληρίσει θα βάλει μπροστά τον Μπαλτάκο.

Τότε, τι σόι νταραβέρι άνοιξε με τον Τάκη Μπαλτάκο ο Καρατζαφέρης; Μία είναι η εξήγηση. Δεν του έχει ξεκολλήσει ακόμα η ιδέα ότι κάποια μέρα θα γίνει πρωθυπουργός κι αυτός. Να φθάσει Μαξίμου ένας Γιωργάκης και κάποιος Αλέξης και να μείνω εγώ στην απ' έξω, είναι άδικο, σου λέει ο Γιώργος. Και επειδή χρειάζομαι ως πρωθυπουργός αύριο ανθρώπους σαν τον Μπαλτάκο, ας τον καπαρώσω από σήμερα.

Διαβάστε ακόμα:

Το ΔΝΤ προηγείται με 2-0...