ΤΟ ΔΟΛΟ ΤΟ ΛΕΝΕ ΚΑΙ «ΛΑΘΟΣ»

 

Η Ελλάδα, λέει, είναι χώρα ευρωπαϊκή. Εδώ και 38 χρόνια κράτος - μέλος της ευρωπαϊκής οικογένειας. Και η Καλλονή είναι ομάδα της σούπερ ληγκ, άσχετο αν υποβιβάστηκε. Και ο Παγκορινθιακός έπαιξε κάποτε στην Α' εθνική, όπως η ΑΕ Νίκαιας, ο Διαγόρας Ρόδου, ο Θερμαϊκός, ο Μακεδονικός.

Σα σήμερα, 28 Μαϊου, το 1979 ο πρωθυπουργός Κωνσταντίνος Καραμανλής υπέγραψε στο Ζάππειο Μέγαρο, με παρόντες όλους τους αρχηγούς των άλλων κρατών της ΕΟΚ, τη συμφωνία πλήρους ένταξης της Ελλαδάρας ομαδάρας στην κοινότητα. Άρα, η Ελλάδα, της οποίας δύο χρόνια αργότερα έγινε και η επίσημη ένταξή της, ως 10η χώρα της ΕΟΚ, είναι μια... ευρωπαϊκή χώρα.

Γιατί όμως,οι Έλληνες δεν αισθάνονται υπερήφανοι, ελεύθεροι και ωραίοι, ανεξάρτητοι και φιγουράτοι ως... Ευρωπαίοι; Η Ελλάδα, μάλιστα, για να μη ξεχνιόμαστε, μπήκε πολύ γρήγορα και στη μετέπειτα Ευρωπαϊκή Ένωση, σε σύγκριση με την Ισπανία και την Πορτογαλία. Εμείς επτά χρόνια μετά τη δικτατορία, οι Ισπανοί και οι Πορτογάλοι 11 και 12 χρόνια μετά τη δική τους χούντα.

Η κοινή αγορά στην Ευρώπη ήρθε το 1992, το κοινό νόμισμα, το ευρώ, το 1999. Από το 1981 τα πακέτα της Ευρώπης γέμιζαν τα ταμεία του δημοσίου για να εκσυγχρονιστεί η Ελλαδάρα. Και σήμερα, μήπως... καθυστερημένα, λένε ότι ήταν ''λάθος'' ιστορικής κρισιμότητας, που η Ευρώπη δεν είχε «αυστηρή» παρακολούθηση, έλεγχο στα οικονομικά δεδομένα του μπουρδέλου. Ένα είναι το κράτος μπουρδέλο στην Ελλάδα, με 800.000 δημοσίους υπαλλήλους σε χώρα 10 εκ.

Λάθος; Μήπως ήταν στοχευμένος δόλος. Για να παραδοθεί, να εκποιηθεί η Ελλάδα στους ξένους, οι οποίοι περίμεναν πότε θα σκάσουν μύτη στην πιάτσα οι πιο βολικοί πολιτικοί, σύμφωνα με τα σχέδια τους, για να αβαντάρουν αυτούς τους συγκεκριμένους. Πως να το... ξέρεις.

Διαβάστε ακόμα:

Το δώρο Τσίπρα στον Αντώνη Σαμαρά