ΤΑ ΦΑΝΤΑΣΜΑΤΑ ΔΕΝ ΠΕΘΑΙΝΟΥΝ

 

Γίνονται εκλογές και ο κόσμος στέλνει τον Τσίπρα απ' εκεί που ήρθε. Ο Αλέξης, όμως, ούτε θα φύγει, ούτε γραβάτα θα φορέσει. Εδώ θα μείνει. Και κάποια στιγμή, μετά από χρόνια, τρία, πέντε, δέκα, θα πει «Δεν έχω πρόβλημα να συνεργαστώ με το κόμμα που κυβερνάει». Ακόμα κι αν το κόμμα που κυβερνάει είναι δεξιό, κεντροδεξιό, κεντροαριστερό.

Λες και έχει σημασία τι λέει η ταμπέλα. Σημασία έχει ότι όλα τα κόμματα, για το καλό της Ελλάδος, βέβαια, γίνονται μνημονιακά. Όχι ότι είναι μνημονιακά. Να λέμε το σωστό. Κανένα κόμμα, κανένας πολιτικός δεν είναι μνημονιακός. Όλοι γίνονται μνημονιακοί για το καλό της Ελλάδος, όχι της τσέπης τους.

Τι λέγαμε; Ότι ο Γιώργος Παπανδρέου είπε πως δεν έχει πρόβλημα να συνεργαστεί με τον Σύριζα. Τι άλλο να περιμένεις για να δεις το ξεβράκωμά τους. Ο Γιώργος δεν έχει πρόβλημα, όμως εγώ έχω πρόβλημα.

Μην πεις ότι ο Γιώργος δεν αντιπροσωπεύει τίποτα. Μόνο ένα δύο τα εκατό. Είναι φιρμάτος. Από σόι. Και από την άλλη η πρώτη φορά αριστερά δεν μπορεί μόνη της να τα βγάλει πέρα. Χρειάζεται να μπουν στο κόλπο κι άλλοι. Ονόματα. Πολιτικοί που εκπροσωπούν παρελθόν. Άλλα κόμματα, άλλα παραμύθια.

Δεν βγαίνει το έργο και ο κόσμος να μη ξεσπάει μονάχα στον Σύριζα. Με εντολή απ΄έξω ευθύνες εθνικές να αναλάβουν κι άλλοι, κάποια φαντάσματα, που έχουν... ευθύνες για το χάλι μας.

Φοβερά πράγματα. Δεν έχει πρόβλημα ο Γιώργος. Πάλι θα θυσιαστεί πατριωτικά.

Διαβάστε ακόμα:

Ο πιο πετυχημένος πρωθυπουργός είναι ο Τσίπρας