ΤΡΑΒΑΤΕ ΜΕ ΚΙ ΑΣ ΚΛΑΙΩ... BREXIT!

 

Γράφει η Amodini Κωστάκη

To Ελληνικό δημοψήφισμα πέρσι έγινε για τους λάθος λόγους, διατυπωμένο οικτρά, σε λάθος χρονική στιγμή. Oι Ελληνες έκφρασαν την αγανάκτηση τους στα μνημόνια και στα μέτρα, πιστεύοντας, αφελώς, ότι ήταν ένα αληθινό δημοψήφισμα!

Στο Βρεττανικό δημοψήφισμα ψήφισαν "Οχι στην ΕΕ" τα λάθος άτομα για τους λάθος λόγους: oι αρχισυντηρήκλες εθνικιστές, με ξενοφοβία, μουσουλμανοφοβία, που βλέπουν την βασιλική οικογένεια και θυμούνται την κραταιά πρώην αυτοκρατορία....

Απορώ πως νοήμονες Ελληνες με μόρφωση και ενημέρωση ταυτίζουν απλοικά τα δυο αυτά δημοψηφίσματα.

Ναι, έχουν κοινά, έχουν και τεράστιες διαφορές: τουλάχιστον όσες και η βρετανική κοινωνία από την ελληνική! Και όσες η θέση της Μ. Βρετανίας στην ΕΕ από την θέση της Ελλάδας!

Σαφώς πρόκειται για σφαλιάρα, όπως και το περσινό Ελληνικό Οχι, προς την ΕΕ με τη μορφή που έχει τώρα. Ομως μια σφαλιάρα που δίνεται με λάθος τρόπο, σε λάθος χρόνο, από λάθος άτομα, για λάθος λόγους....είναι μια αδύναμη σφαλιάρα.

Για ν'αλλάξουν ρότα στις Βρυξέλλες χρειάζεται και τρίτη σφαλιάρα. Μόνο μέσα από την ίδια την Γερμανία μπορεί να προέλθει και να έχει νόημα και ουσία. Mέχρι λοιπόν τις επόμενες Γερμανικές εκλογές τα Οχι θα γίνονται Ναι και τα Brexit θα καταλήγουν "τραβάτε με και ας κλαίω"...

Ενα στοιχηματάκι κανείς;;;;;

Διαβάστε ακόμα:

Επίκαιρος μετά από 23 χρόνια ο Ανδρέας