ΛΙΓΟΣ Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ!

 

Το τελευταίο γκάλοπ απλά επιβεβαίωσε ότι ακόμα το χαρτί Τσίπρας είναι ισχυρό. Και ότι στην πραγματικότητα δεν απειλείται από κανέναν Μητσοτάκη. Αυτό είναι το αποτέλεσμα της δημοσκόπησης, για όποιον γνωρίζει να «διαβάζει» τα νούμερα στα ποσοστά.

Η ΝΔ πιάνει 30% και ο Σύριζας 23,5%. Απίστευτα μεγάλο ποσοστό υπέρ μιας κυβέρνησης που όπως έχει αποδειχθεί στην πράξη έχει κάνει το άσπρο, μαύρο. Τα πράγματα είναι τόσο ξεκάθαρα, εννοώ ποιος ήταν χθες ο Τσίπρας στην αντιπολίτευση, ποιος είναι σήμερα στην κυβέρνηση, που δέκα κλάσεις πιο παραμύθης από τον Ανδρέα να ήταν ο πρωθυπουργός, πάλι δεν θα κατάφερνε να θολώσει, να παραμυθιάσει την πραγματικότητα.

Όταν, λοιπόν, ένα κόμμα, λέμε για τον σύριζα, είναι όχι απλά διαφορετικό, κάποιο «άλλο», αλλά το εντελώς αντίθετο απ' αυτό που εμφανιζόταν, τότε το 25% είναι ποσοστό τεράστιο. Τεραστιότατο. Είναι 25% πλας, όχι 23,5%, αν λάβεις υπ' όψιν πόσοι θα το ψηφίσουν απ' αυτούς που δεν εκφράστηκαν στο γκάλοπ.

Να πάμε λίγο και στα βαθειά. Γιατί ο κόσμος σε ποσοστό 25%, που άνετα φθάνει στο 30% αν κάνει κάποια τρακατρούκα φιλολαϊκή ο Τσίπρας, δείχνει εμπιστοσύνη ακόμα σ' έναν πρωθυπουργό που έχει γελοιοποιήσει και τα πιο στοιχειώδη σχετικά με τη λεγόμενη πολιτική ... αξιοπιστία;

Τα λέω τηλεγραφικά και όποιος συμφωνεί. Δεν ψηφίστηκε ο Τσίπρας επειδή δεν φοράει γραβάτα. Επειδή έχει... αριστερές ιδέες. Επειδή θα έφευγε από το μνημόνιο. Επειδή ήταν ενάντια των ιδιωτικοποιήσεων. Ψηφίστηκε ο Τσίπρας ως άφθαρτος, ως νέος άνθρωπος και, βέβαια, διότι οι άλλοι είχαν τελειώσει. Και ακόμα φθουράει το «χαρτί» Τσίπρας, αυτό μας λέει το 25%, διότι ο κόσμος είναι σίγουρος πως δεν θα μειωθούν οι φόροι με τον Μητσοτάκη. Ούτε θα ξαναγίνουν κανονικές οι κομμένες συντάξεις.

Ξεχάστε αυτή τη μαλακία, αυτή την απάτη που σαλιαρίζει ο σύριζας. Ότι ο κόσμος τους ψήφισε επειδή είναι αριστεροι. Κι αν ψηφίσει αύριο Μητσοτάκη δεν θα το κάνει διότι ο μπέμπης είναι δεξιός.

Διαβάστε ακόμα:

Οι εφιάλτες του Αλέξη Τσίπρα