ΔΕΝ ΓΛΥΤΩΝΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΒΑΡΟΥΦΑΚΗ ΜΕ... ΜΑΛΛΙΑ!

 

Ο Γιάννης Βαρουφάκης είναι η κλασική περίπτωση του ταλαντούχου που σε πηδάει. Στο λέω μια κι έξω. Ποιο είναι το ταλέντο του εν λόγω ξυρισμένου; Να σε πηδάει. Αυτό το χάρισμα έχει. Επειδή είναι ο παίκτης. Επειδή έχει αξία. Επειδή είναι ιδεολόγος. Επειδή έχει πιστεύω και αρχές.

Ουδεμία σημασία αν ο Βαρουφάκης έχει δίκαιο. Άδικο. Ποιος μαλάκας ασχολείται. Η ουσία είναι ότι σε πηδάει. Δηλαδή; Τι σημαίνει ότι σε πηδάει. Σημαίνει ότι είτε σε κερδίζει με το μέρος του, είτε ότι τον αντιπαθείς. Πήρες πρέφα; Το πήδημα στο κάνουν οι Βαρουφάκηδες του χθες και του σήμερα διότι δεν τους περνάς στο ντόκου. Έτσι κι αλλοιώς.

Ο Βαρουφάκης θέλει να επιστρέψει στα αμφιθέατρα. Να διδάξει πάλι στο πανεπιστήμιο, όμως στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα και σε ωράριο μερικής απασχόλησης. Όπως το έκανε η ντίβα πριν τις εκλογές του 2015 στις οποίες κέρδισε ο Σύριζας κι αυτόν, τον ξυρισμένο τον έκανε υπουργό οικονομικών ο αγραβάτωτος.

Μην το λησμονήσω, με την ευκαιρία. Τον Απρίλιο του 2014 ο Τσίπρας, αρχηγός της αντιπολίτευσης πρότεινε στον Βαρουφάκη να γίνει ευρωβουλευτής. Φοβερά πράγματα. Η μεγάλη δικαίωση του μεγάλου αποδυτηριάκια, που έχει πει «Ξύνουμε τα παπάρια μας για ό,τι λένε όσοι απευθύνονται στον γιγάντα λαό».

Δήλωση Βαρουφάκη: «Ο Τσίπρας μου έκανε πρόταση να γίνω ευρωβουλευτής, όμως εγώ δεν είμαι γραφειοκράτης. Μ' ενδιέφερε η πολιτική, αλλά αν δεχθώ την πρόταση το προέδρου του Σύριζα, τότε δεν θα έχω χρόνο να ασχοληθώ με την...πολιτική! Όχι και να γίνω ένας βουλευτής, ένας υπουργός που παίρνει μισθό από τα χρήματα του μνημονίου».

Τελικά έτσι έγινε, όπως τα έχει πει ο καραφλός. Δεν έγινε βουλευτής του σύριζα, ούτε υπουργός. Ούτε ανέλαβε να διαπραγματευθεί με την τρόικα ως επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας. Ένας άλλος Βαρουφάκης ήταν με μαλλιά.

Διαβάστε ακόμα:

Εμινε, το αληθινό αφεντικό της Τουρκίας