ΤΟ ΕΛΕΕΙΝΟ «ΠΑΙΧΝΙΔΙ» ΝΔ ΚΑΙ ΣΥΡΙΖΑ

 

Γιατί κάποιοι απορούν επειδή κυβέρνηση και αντιπολίτευση τρώγονται σαν τα σκυλιά. Ακόμα κι αν δεν υπάρχει θέμα. Καμία απορία, καμία έκπληξη που ο σύριζας και η ΝΔ τσακώνονται. Τη δουλειά τους κάνουν.

Δυστυχώς, αυτό είναι το πολιτικό «έργο» ενός κόμματος. Αυτό είναι το κοινοβουλευτικό τους έργο. Ο ένας να τα χώνει στον άλλον. Δεν υπάρχει ούτε το ένα κόμμα, ούτε το άλλο, αν σταματήσουν να βρίζουν.

Αυτό είναι το σοβαρόν σχόλιον, με αφορμή τα 300 μέτρα αεροδιάδρομου που φτιάχτηκε στην Πάρο. Ξεκίνησε πριν από 20 χρόνια και τελείωσε με τη δωρεά της εταιρείας Aegean και εργασία εθελοντών. Και προσπαθούν να το εκμεταλλευθούν τα δύο κόμματα.

Αν ήταν σοβαρός πολιτικός ο Τσίπρας, αν δεν ήταν παλαιομματικός, όχι με τον 300 μέτρων αεροδιάδρομο ενός νησιού θα ασχολείται, αλλά ούτε και με τον Μητσοτάκη. Ακριβώς. Άσε τον Κυριάκο να γαυγίζει, θα έλεγε ο πολιτικός που θέλει να δουλέψει. Να παρουσιάσει έργο.

Για να αφήσεις έργο πίσω σου όμως, θα χρειαστεί να εργαστείς. Αυτό δεν το ξέρει ο παλαιοκομματικός πολιτικός, αριστερός, δεξιός, σημερινός, χθεσινός. Το μόνο για το οποίο τα δίνει όλα ο παλαιοκομματικός πολιτικός, με γραβάτα κι όχι, είναι να... «αντιπολιτεύεται» τον αντίπαλό του. Ο Τσίπρας τον Μητσοτάκη. Ο Μητσοτάκης τον Τσίπρα.

Ένας σοβαρός και ουσιαστικός Μητσοτάκης θα αγνοούσε τον Τσίπρα. Αυτό θα έκανα εγώ. Ούτε καν θα τον ανέφερα τον πρωθυπουργό, που συνεχίζει να υπάρχει μόνον ως... αντίπαλος του Μητσοτάκη. Ό,τι είχα να πω, ως αρχηγός της ΝΔ, θα το έλεγα στον κόσμο χωρίς καν να ακουμπούσε η γλώσσα μου τον Σύριζα, που πραγματικά παίρνει κάποιους πόντους που δεν του αξίζουν, διότι τον κοπανάει η ΝΔ.

Διαβάστε ακόμα:

Οι αγώνες του λαού πήγαν χαμένοι, Αλέξη Τσίπρα!