ΠΟΙΟΝ ΡΩΤΗΣΕ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΚΟΜΜΑ

 

Ο μουλωχτός κύριος Αντώνης Σαμαράς. Ο πολιτικός που περισσότερο από κάθε άλλον αρέσκεται να κινείται παρασκηνιακά. Για να είμαστε δίκαιοι, κάποιες φορές ένας άνθρωπος, όχι μόνον ο πολιτικός, είναι απαραίτητο να ενεργεί στο σκοτάδι.

Στην πιάτσα λέγεται ότι ο πρώην πρωθυπουργός έχει ξεκινήσει περιοδείες στην επαρχία. Σεμνά. Προσεκτικά. Διστακτικά. Συνωμοτικά. Να τσεκάρει πολιτικούς «φίλους», να ανανεώσει σχέσεις με κομματάρχες τοπικούς, με βουλευτές πρώην. Να τους πει ότι «Εδώ είμαι, δεν έχω τελειώσει, προετοιμάζομαι για επιστροφή».

Να μπούμε στο ψητό. Κανένας δεν κάνει κόμμα στην Ελλάδα αν δεν ρωτήσει προηγουμένως τον «θείο». Κάποιον θείο στο εξωτερικό. Κι αν το κάνει το κόμμα, χωρίς να ρωτήσει, στη συνέχεια περιμένει το τηλεφώνημα, να δηλώσει ότι είναι ανοικτός σε «συνεργασία».

Δεν είναι κακό ένας φιλόδοξος πολιτικός να έχει «επαφή» με τον ξένο παράγοντα. Το κάνει για το καλό της Ελλάδος, η οποία έτσι ή αλλοιώς εξαρτάται από τους ισχυρούς του πλανήτη. Με μια άλλη κουβέντα, όσο κι αν ακούγεται περίεργα, η παρουσία και η πορεία του κάθε κόμματος στην Ελλάδα επηρεάζεται αποφασιστικά από τον «ξένο δάκτυλο».

Αδύνατον να μη... ρώτησε ο Σαμαράς πριν κάνει, αν τελικά το κάνει, το κόμμα του. Και γιατί, στο φινάλε, να μην κάνει κόμμα ο πρώην πρόεδρος της ΝΔ. Πρώτον, ακόμα είναι νέος, μόλις 65 χρονών. Δεύτερον, σε σύγκριση με την κατάμαυρη πρωθυπουργία του Τσίπρα σήμερα, όπου κανένας δεν γνωρίζει τη μέρα ξημερώνει αύριο, η θητεία Σαμαρά μπορεί να χαρακτηριστεί «επιτυχημένη».

Μη το ξεχάσω. Ο άλλος έκανε γκάλοπ στην εφημερίδα του και έβγαλε τον Σαμαρά ως το πιο πετυχημένο πρωθυπουργό τα τελευταία χρόνια. Τυχαίο;

Διαβάστε ακόμα:

Διάδοχος του Τσίπρα ο Κοντονής!!!