ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΣΥΡΙΖΑ ΧΩΡΙΣ ΚΑΡΑΝΙΚΑ

 

Έπεσα από τα σύννεφα! Αυτή είναι η είδηση της χρονιάς, για όσους αντιλαμβάνονται την πολιτική σημασία του πράγματος. Αύριο Πέμπτη ξεκινάνε οι εργασίες του Β' συνεδρίου του Σύριζα. Για τους κομματικούς αριστερούς, για τους παραδοσιακούς αριστερούς το Συνέδριο θεωρείται και είναι ύψιστη, κορυφαία εκδήλωση.

Ο αριστερός στο κόμμα ασκεί πολιτική. Συμβάλλει στην επεξεργασία θέσεων και στην κριτική. Αριστερός, πάνω απ' όλα, πρώτα απ' όλα σημαίνει ιδεολόγος. Και η ιδεολογία απαιτεί ανάλυση, σύνθεση, ανασύνθεση των απόψεων των μελών του κόμματος.

Με διαδικασίες προκαθορισμένες θα πραγματοποιηθεί το Συνέδριο, που σημαίνει ότι μετά από σχετικές ψηφοφορίες επιλέγονται, προτείνονται οι σύνεδροι. Ποιοί έχουν το δικαίωμα να μιλήσουν, να δευτερολογήσουν, να ψηφίσουν. Ο Καρανίκας απών!

Φοβερά πράγματα. Απών ο προσωπικός σύμβουλος στρατηγικού σχεδιασμού του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα. Τον απέκλεισαν! Δεν έχει δικαίωμα κοτζάμ Καρανίκας να παραστεί ενεργά στο Συνέδριο. Τι σημαίνει αυτό; Τον έφαγε η Μενεγάκη!

Παρακαλώ. Η κουβέντα είναι σοβαρή. Κόπηκε ο Καρανίκας Νίκος από την τοπική κομματική οργάνωση του Παγκρατίου κι αυτή η αποδοκιμασία των συντρόφων προς το πρόσωπο του σύντροφου Καρανίκα είναι ένα «μήνυμα» για να το εισπράξει η πεθερά, ο Αλέξης Τσίπρας. «Δεν πάμε καλά, σύντροφε πρωθυπουργέ» είναι σα να λένε οι ανώνυμοι κομματικοί φίλοι του Σύριζα στον αρχηγό ρίχνοντας μαύρο στον στρατηγικό πρωθυπουργικό σύμβουλο.

Διαβάστε ακόμα:

Ο Νίκος Καρανίκας πελάτης της Ανίτας Πάνια