Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΔΙΑΣΥΡΕΙ ΤΗΝ ΑΞΙΑ ΤΗΣ ΕΠΙΤΥΧΙΑΣ

 

«Δεν καταφέραμε να σταματήσουμε τη λιτότητα» είχε πει ο Τσίπρας, σα σήμερα 15 Οκτωβρίου, το 2016, στο κομματικό συνέδριο του Σύριζα και οι σύντροφοι τον χειροκρότησαν. Πολύ καλά έκαναν. Δεν υπάρχει άλλος δρόμος για να κρατηθούν στην εξουσία. Μόνον οι... αποτυχίες βολεύουν τους συριζαίους.

Παραμονές εκλογών, πριν από τη δεύτερη νίκη του Σύριζα, τον Σεπτέμβριο 2015, ο Τσίπρας παραδέχθηκε ότι «Αποτύχαμε στη διαπραγμάτευση με τους δανειστές». Να, όμως, που ξαναβγήκε στις εκλογές. Ξανακέρδισε. Απέτυχε και, με το θράσος της αποτυχίας του, ζητησε από τον κόσμο να εκλεγεί πάλι εκείνος, για να τρίξει τα δόντια της Ευρώπης.

Δεν ήταν η πρώτη φορά που ο πρωθυπουργός ομολογούσε τις αποτυχίες του. Γιατί; Επειδή δεν τον παίρνει να κάνει άσπρο το μαύρο. Να βάζει περισσότερους φόρους και να λέει πίπες. Να μειώνει κι άλλο τις συντάξεις και να παραμυθιάζει.

Υπάρχει κι ένας ακόμα σοβαρός λόγος που ο Τσίπρας φόρα παρτίδα διαλαλεί την ανικανότητά του να πιάσει τους προεκλογικούς του στόχους. Φοβάται να πετύχει! Δικαιολογημένα. Μέχρι σήμερα τον βολεύουν οι αποτυχίες.

Αφού ο πρωθυπουργός απέτυχε να πάρει μια ανάσα οικονομική η Ελλάδα, μάλιστα όπως συμφωνεί και ο ίδιος, γιατί να το...ρισκάρει; Σε αντίθετη περίπτωση, δηλαδή μία κυβερνητική επιτυχία να λειτουργούσε αρνητικά στον Σύριζα.

 

Διαβάστε ακόμα:

Η μεγάλη απάτη στο συνέδριο του Σύριζα