ΠΑΙΖΕΤΑΙ ΣΤΑΝΤΑΡ ΚΑΙ ΤΟ ΤΕΤΑΡΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ!

 

Μέχρι εκεί που έχουν καραξεφτυλιστεί οι συριζαίοι, δεν καταλαβαίνουν με τίποτα τι θα πει «πρόκληση». Ότι προκαλούν μ’ αυτά που κάνουν και μ’ αυτά που λένε. Είναι κι αυτό, βλέπεις, είναι κι αυτά που λένε.

Να σε πηδάνε κανονικά και να λένε «Στεναχωριέμαι που πονάς, πατριώτη...». Γιατί τα λένε; Σα φάρμακο. «Χώνω πιο βαθειά στην τσέπη σου το χέρι του κράτους, όμως λυπάμαι που στα παίρνω όλα...».

Πολύ κουβέντα πέφτει τις τελευταίες μέρες για το τέταρτο μνημόνιο. Και τι σχολιάζει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, ο μετά την Όλγα Γεροβασίλη; «Δεν είναι στις προθέσεις μας το 4ο μνημόνιο...». Δεν γλυτώνουμε! Θα πηδήξουμε από το μπαλκόνι.

Όταν υπέγραψαν το τρίτο μνημόνιο ήταν στις...προθέσεις του Τσίπρα. Ό,τι αποφασίζει ο πρωθυπουργός, υπονοεί ο σύντροφος κυβερνητικός εκπρόσωπος Τζανακόπουλος, είναι στις...προθέσεις του. Αυτό, όμως, το τέταρτο μνημόνιο δεν...προτίθεται να το αποφασίσει ο Τσίπρας.

Έλα, που το τέταρτο μνημόνιο είναι αποφασισμένο. Τελειωμένο. Κανένας πρωθυπουργός στην Ελλάδα δεν αποφασίζει σχετικά με τα μνημόνια. Δεν ήταν ο Γιώργος Παπανδρέου που το...αποφάσισε το πρώτο μνημόνιο. Ούτε ο Σαμαράς το δεύτερο μνημόνιο. Ούτε ο Τσίπρας το τρίτο μνημόνιο.

Οι πρωθυπουργοί έχουν, δεν έχουν...προθέσεις, θα υπογράψουν αυτό που οι ίδιοι δεν θα αποφασίζουν. Το τέταρτο μνημόνιο έχει ήδη πακεταριστεί. Κουβέντα να γίνεται μόνο για το πέμπτο μνημόνιο. Αυτό, και να είχε...πρόθεση να το υπογράψει ο Τσίπρας, δεν θα μπορεί. Επειδή τότε δεν θα είναι πρωθυπουργός. Τότε, αν παραμείνει στο παιχνίδι, θα την κάνει πάλι γυριστή, θα ξαναγίνει... αντιμνημονιακός πολιτικός.

Διαβάστε ακόμα:

Με τον ανασχηματισμό κρύφτηκαν οι πατσαβούρες