ΜΠΑΡΟΥΦ-ΟΜΠΑΜΑ: ΟΣΑ ΔΕΝ ΦΤΑΝΕΙ Η ΑΛΕΠΟΥ!

 

Γράφει η Amodini Κωστάκη

Διαβάζω τις δηλώσεις Μπαρουφάκη για την επίσκεψη Ομπάμα και νομίζω ότι διαβάζω... Κουτσούμπα! Ναι σουπερσταρ εσύ, όταν είδες τον Ομπάμα έκανε το παγώνι το 2015, όμως αγόρι μου λαμπρό, χωρίς τους δικούς του οικονομολόγους δεν θα είχες ξεκινήσει ποτέ την παπάντζα της διαπραγμάτευσης και χωρίς τις πιέσεις του δικού του επιτελείου σε ΔΝΤ και ΕΕ αυτή την στιγμή θα κλέβαμε σούπερ μάρκετ...

Εχει μεγάλο πρόβλημα ο αγαπημένος μου Μπαρούφ να παραδεχτεί ότι έπαιξε και έχασε το καλοκαίρι του 2015, όχι γιατί δεν τον υποστήριξε 100% ο Ομπάμα, αλλά γιατί ο αχταρμάς ΣΥΡΙΖΑ δεν είχε ούτε έχει ενιαία πολιτική θέση και βούληση, ούτε στρατηγικό σχέδιο, για έναν μακράς διαρκείας εκβιασμό προς την ΕΕ για το χρέος. Είναι σκληρό να παραδεχτεί ότι τον χρησιμοποίησαν πολιτικά, τον έστιψαν σα λεμονόκουπα και μετά τον πέταξαν. Ευτυχώς γι' αυτόν δεν είναι πολιτικός και τα βιβλία του πουλάνε μια χαρά, όπως και οι ομιλίες του!

Ηταν ένα ριψοκίνδυνο εγχείρημα αυτό που επέλεξε ν'ακολουθήσει το καλοκαίρι του 2015 η ελληνική κυβέρνηση, με μικρές έως ελάχιστες, πιθανότητες επιτυχίας. Αρεσε στον ΣΥΡΙΖΑ γιατι του διασφάλιζε την κοινωνική συναίνεση για ένα χρόνο εξουσίας τουλάχιστον, ποντάροντας στην αγανάκτηση και την εθνική υπερηφάνεια των Ελλήνων, που οδήγησε στο γνωστό τζούφιο ΟΧΙ.

Και ο ΣΥΡΙΖΑ, όπως και ο Μπαρούφ, είχαν τις ευλογίες και την έμμεση συμπαράσταση, όσο επέτρεπε η διπλωματία, των ΗΠΑ και του Ομπάμα ...all the way!

Ενας νάρκισσος τζογαδόρος μπορεί να έχει εμπνεύσεις, χρειάζεται όμως κάτι περισσότερο από χάρισμα, για να ασκηθεί πολιτική και να φέρει αποτελέσματα σε βάθος χρόνου. Ειδικά μέσα σε συλλογικά σχήματα τόσο χαοτικά, όσο η ΕΕ και οι ελληνικές κυβερνήσεις τα τελευταία χρόνια.

Διαβάστε ακόμα:

Ομπάμα και Τσίπρας δουλεύουν τον κοσμάκη!