ΑΣΗΜΟΙ ΑΝΤΙ ΓΚΛΑΜΟΥΡΑΤΩΝ ΣΤΑ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΑ

 

του Ανειδίκευτου Συνεργάτη

Όλα έχουν ένα τέλος. Ακόμη και η γκαμουριά και η αναγνωρισιμότητα, που στις μέρες μας έχουν εξελιχθεί στο απόλυτο όπλο για την επαγγελματική και κοινωνική καταξίωση. Για πολλούς ήταν το διαβατήριο για να μπουν στη Βουλή. Ηθοποιοί, τραγουδιστές, δημοσιογράφοι, πανελίστες κάθε επιπέδου, διάσημοι κάθε διαφημιστικής ακρότητας και... λεβέντες κάθε τηλεοπτικής συχνότητας, έγιναν βουλευτές μόνο και μόνο γιατί ήταν γνωστοί.

Η κυρίαρχη λογική του ψηφοφόρου ήταν: «Είναι γνωστός; Θα αξίζει. Είναι γκλαμουράτος; Δαγκωτό. Παίζει σε σήριαλ υψηλής θεαματικότητας; Μονοκούκι». Ώσπου ήρθαν ή πάνε να έρθουν τα πάνω κάτω.

Αν δείτε τα κόμματα να εντάσσουν στα ψηφοδέλτια τους άσημους και ανώνυμους, μην νομίσετε ότι τρελάθηκαν. Οι καινούργιοι, πλήν άγνωστοι ακόμη και στο θυρωρό της πολυκατοικίας τους, θα είναι το προσωπείο των κομμάτων, όχι για τις απόκριες που έρχονται, αλλά για τις εκλογές. Οι έρευνες των δημοσκόπων δείχνουν πως οι ψηφοφόροι μπούχτισαν από επώνυμους και λαμπερούς και προτιμούν πια τους ανώνυμους.

Είναι φανερό πως η οργή του κόσμου για την εξαθλίωση της χώρας δεν έχει εξατμιστεί κι αυτοί που θα την πληρώσουν στις προσεχείς εκλογές θα είναι οι επώνυμοι των κομμάτων... Αυτοί που είχαν κληθεί να λύσουν τα προβλήματα. Όσο πιο γνωστός είναι κανείς τόσο πιο υπεύθυνος για την κατάντια της χώρας θα θεωρηθεί. Αυτό σημαίνει πως οι όποιες αλλαγές στα ψηφοδέλτια των κομμάτων δεν θα σημαίνουν απαραιτήτως ανανέωση, αλλά συμμόρφωση στη νέα πραγματικότητα.

Διαβάστε ακόμα:

Του Χάρβαρντ, αλλά ανορθόγραφος