ΥΠΟΠΤΟΣ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ, ΟΧΙ ΜΟΝΟΝ ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΟΣ

 

Εκεί που έχουμε φθάσει, όποιος μιλάει και είναι ανοικτός σε δημόσιο διάλογο, οφείλει να τα λέει χωρίς τιριτσάντζουλες. Περιττολογίες και φλυαρίες. Αυτά είναι, έτσι να βλέπω και τα πυροβολώ με όσο το δυνατόν λιγώτερα λόγια.

Ανέλαβε να μας σώσει ο Τσίπρας. Εγώ θα καθαρίσω με τους δανειστές. Θα διαπραγματεύτω μαζί τους προς όφελος της Ελλάδος και θα κάνω καλύτερη τα ζωή των Ελλήνων.

Δεν έγινε έτσι. Δεν χρειαζόταν να σας το πει ο ίδιος, να παραδεχθεί ο Τσίπρας, που το παραδέχθηκε, ότι απέτυχε στο νταραβέρι του με τους δανειστές. Υποχρεώθηκε, μάλιστα, να υπογράψει καινούργιο μνημόνιο. Χωρίς να προηγηθεί… δημοψήφισμα. Και ακόμα, ο πρωθυπουργός ξεπούλησε την Ελλάδα, ότι είχαμε και δεν είχαμε.

Για το καλό της Ελλάδος, βέβαια, ενέργησε ο Τσίπρας, όπως ισχυρίζεται, όμως εντελώς αντίθετα μ’ αυτά που είχε δεσμευθεί. Το έντιμο θα ήταν να παραιτηθεί. Να πει Δεν τα κατάφερα, δεν μπόρεσα να τα φέρω βόλτα όπως σας είχα υποσχεθεί και εγκαταλείπω. Αποτυχημένος, όμως τιμημένος.

Ο Τσίπρας, όμως, επιμένει! Τι είναι αυτό; Ύποπτο! Δεν τον βγάζει το έργο, κι όμως συνεχίζει την επιχείρηση... σωτηρίας; Γιατί. Ενα από τα δύο περιμένες να κάνει ο Τσίπρας, παρά να παραδίδει το λαιμό της χώρας στο βρόγχο των δανειστών.

-Ή συμφωνείτε με τους δικούς μου όρους ή δεν αναγνωρίζω τα κωλοδάνεια της Ελλάδος. Επειδή με τους δικούς σας όρους η συμφωνία ποτέ των ποτών δεν θα βγάλει καθαρή την Ελλάδα.

-Αν δεν γίνει δεκτή η θέση του Έλληνα πρωθυπουργου, αυτός, ο Τσίπρας, παραιτείται. Με ψηλά το κεφάλι. Γκράν σουξέ αποτυχημένος, όμως συνεπής απέναντι στον εαυτό του, στις πολιτικές του θέσεις και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμα:

Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΠΑΤΗ, ΦΙΛΗΣ ΚΑΤΑ ΤΣΙΠΡΑ!