ΣΥΝΑΓΩΝΙΣΤΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ... ΑΝΤΙΣΤΑΣΙΑΚΟΣ ΤΟΥ ΤΣΙΠΡΑ

 

Θλιβερός ο αντιστασιακός. Αυτό λέω εγώ. Να είναι κάποιος, να παριστάνει τον αντιστασιακό μόνο για την... αντίσταση. Όχι με στόχο η αντίστασή του, η επανάστασή του να φέρει αποτέλεσμα. Στα παπάρια του το σκόρ. Το αποτέλεσμα.

Θλιβερός, λοιπόν, ο αντιστασιακός. Και γραφικός. Δεν θα τον πω ρομαντικό και οραματιστή. Όχι, κύριε. Είμαι αντιστασιακός, σου λέει. Της πλάκας είσαι, κύριε. Σε σέβομαι μόνον αν γίνεις αντιστασιακός. Ακριβώς. Έτσι τα θέλω τα πράγματα. Όχι είμαι εκ πεποιθήσεως αντιστασιακός.

Τις αράδες αυτές γράφω με αφορμή το βιβλίο που εκδίδει ο Μανώλης Γλέζος, που μια ζωή είναι αντιστασιακός. Και αφού αντιστάθηκε στρατευμένος και με τον Σύριζα, σήμερα αντιστέκεται και στον Τσίπρα.

Γι αυτό την έννοια «Αντιστασιακός» και Αντίσταση την γελοιοποιούν, την ξεφτυλίζουν οι επαγγελματίες αντιστασιακοί. Φοβερό! «Είμαι αντιστασιακός» λέει ο γραφικός, ο ανίκανος, ο αναποτελεσματικός κι όμως ζητάει το χειροκρότημα. Να τον τιμήσουν για την αποτυχία της αντίστασης του.

«Αντισταθείτε- Ένα μανιφέστο κατά της υποταγής» είναι ο τίτλος του βιβλίου του Μανώλη Γλέζου. Μια ζωή στην αντίσταση. Ακόμα και σήμερα, στην δέκατη δεκαετία της ζωής του. Ως κορυφαίο στέλεχος του Σύριζα με την... αντίσταση του ο σύντροφος Μανώλης Γλέζος μας φόρεσε κι αυτός τον μνημονιακό Τσίπρα.


Διαβάστε ακόμα:

ΠΟΙΟΥΣ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ, ΤΖΑΜΠΑ ΛΕΦΤΑ!