ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ, Ο ΝΕΟΣ ΜΠΕΛΟΓΙΑΝΝΗΣ

 

Πρόκειται περί θρασύτητος και πολιτικής αλητείας, θα ισχυριστούν κάποιοι, να λέει λόγια επαινετικά για τον Νίκο Μπελογιάννη ο πρόεδρος του Σύριζα Αλέξης Τσίπρας. Επειδή παραπάει ένας πολιτικός ο οποίος έχει κάνει ένα με τις πατσαβούρες τις αξίες της αριστεράς, να χαρακτηρίζει «ήρωα» τον Μπελογιάννη και «πιστό στις αρχές και τις ιδέες του».

Ο Τσίπρας, όμως, αισθάνεται κι’ αυτός αγνός αριστερός. Επαναστάτης. Οραματιστής. Αντιστασιακός. Όπως ο Νίκος Μπελογιάννης. Ένας Τσίπρας πιστός στις αρχές και τις ιδέες της αριστεράς. Γιατί, λοιπόν, αφού νοιώθει πεντακάθαρος ιδεολογικά και πολιτικά, να ντρέπεται, να μην έχει το ηθικό δικαίωμα να τοποθετεί ιστορικά τη μνήμη του αγωνιστή Μπελογιάννη. Το σωστό είναι να πεις ότι θέλει αρετή και τόλμη αυτό που διέπραξε ο Τσίπρας. Ο νέος Μπελογιάννης της Ελλάδος.

Με μια διαφορά. Ο δυστυχής Τσίπρας δεν μπορεί να χαρακτηριστεί ήρωας. Πιστός στην ιδεολογία του, ναι. Όχι και ήρωας, διότι δεν εκτελέστηκε όπως ο Μπελογιάννης. Ούτε και πρόκειται να εκτελεστεί ο Τσίπρας, ο πιστός στις αρχές και στις ιδέες του.

Και τώρα μπορείτε να τραβήξετε καζανάκι.


Διαβάστε ακόμα:

ΤΣΑΚΑΛΩΤΟΣ ΚΑΙ ΤΣΙΠΡΑΣ ΤΟ ΤΣΑΚΑΛΙ