ΚΑΙ ΤΑ ΛΑΙΣΜΑΝ ΠΙΑΣΜΕΝΑ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ!

 

Ο Αλέξης Τσίπρας είναι πονηρός. Και τον ενδιαφέρει μονάχα η πάρτη του. Τίποτα άλλο. Πώς θα κρατηθεί στην εξουσία, ένα. Και το άλλο, πώς θα παραμείνει στο παιχνίδι όταν χάσει της εκλογές, όποτε γίνουν.

Πονηρός ο Τσίπρας διότι βάζει στο δικό του γήπεδο τον Μητσοτάκη. Για να τον κερδίσει οπωσδήποτε. Σ' ένα ματς όπου δεν θα υπάρχει διαιτητής, ούτε λάισμαν, ενώ ο Μητσοτάκης θα κατέβει στο γήπεδο χωρίς τερματοφύλακα.

Η στάνταρ μπετόν νίκη του Τσίπρα σε μια τέτοια, μόνον στα μέτρα του, αναμέτρηση και η ήττα του Μητσοτάκη δεν εξασφαλίζει στον πρωθυπουργό την επικράτηση του στις εκλογές. Σίγουρα, όμως, συγκρατεί τη φθορά του. Κοντράρει την πιθανότητα, γιατί όχι τη βεβαιότητα της συντριβής του.

Έργο κυβερνητικό δεν μπορεί να παρουσιάσει ο Τσίπρας. Απεναντίας, μόνον αρνητική κρίνεται η πρωθυπουργία του. Για να βγαίνει, λοιπόν, από επάνω ένα «ατού» έχει. Ποντάρει στην καταδίκη του «παλαιού». Ότι ΝΔ και ΠΑΣΟΚ βαρύνονται με σκάνδαλα. Λειτούργησαν τη διαπλοκή. Υπηρέτησαν τη διαφθορά.

Μιλάμε ότι ο άφθαρτος, ο αριστερός, το «νέο» που εκπροσωπεί ο Τσίπρας είναι ο ορισμός του παλαιοκομματισμού. Της απόλυτης ποδοσφαιροποίησης της πολιτικής. Δεν ανεβαίνει στη ζυγαριά ο Τσίπρας να μετρηθεί ο ίδιος, αλλά περιμένει κομματικά οφέλη στο ζύγι μόνον από τις αρπακτές των προηγούμενων.

Σύμφωνοι. ΠΑΣΟΚ και ΝΔ ήταν η κατάρα που προκάλεσε την κρίση. Ο Τσίπρας, που ανέλαβε να ξελασπώσει την Ελλάδα, τι κάνει; Δύο πράγματα. Το ένα, να χώνει την Ελλάδα πιο βαθειά στο βόθρο. Το άλλο, να μας... πείσει για το πασίγνωστο, ότι ΝΔ και ΠΑΣΟΚ είναι οι μεγάλοι και μόνοι ένοχοι.

Γι’ αυτό ο Τσίπρας την πάει τη δουλειά στις εξεταστικές και στις προανακριτικές. Ποντάρει όλα τα λεφτά του σύριζα στη σκανδαλολογία. Και ό,τι πιάσει. Τι να πει; Ότι είναι ο πρωθυπουργός που χρειάζεται ο τόπος; Γελάνε τα τσιμέντα.

Όποτε ξαναγίνει συζήτηση για σκάνδαλα στη Βουλή, πάλι ο Τσίπρας θα του ρίξει στα αυτιά του Μητσοτάκη. Τι να πει ο Κούλης; Ότι δεν φταίει η ΝΔ και το πρώην συγκυβερνητικό ΠΑΣΟΚ; Χαμένος από χέρι είναι σ’ αυτό το γήπεδο. Ο Τσίπρας θα είναι σα να κλέβει εκκλησία.