ΓΙΑΤΙ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΧΕΙ ΓΙΑ ΠΛΑΚΑ ΤΟΥΣ ΨΗΦΟΦΟΡΟΥΣ

 

Γιατί, όμως, είμαστε τόσο... άτυχοι και δεν μπορούμε να σταυρώσουμε έναν... κατάλληλο πρωθυπουργό; Του πούστη. Ούτε ο προηγούμενος και σημερινός, ούτε ο αυριανός είναι κατάλληλος εκτιμά ο γίγας κυρίαρχος λαός. Αναμένω την απάντηση στο ερώτημα μου. Είναι θέμα καντεμιάς που δεν μας κληρώνει ένας αξιόπιστος και ικανός πρωθυπουργός;

Και αφού το γκάλοπ θέλει το ερώτημά του, να το τοποθετήσω αλλοιώς, για να βρούμε μια άκρη. Έχουμε κατάλληλους πολίτες; Αυτό είναι το ερώτημα. Το μοστράρω κι αλλοιώς το ερώτημα: Θα μπορούσαμε να είχαμε κατάλληλο πρωθυπουργό με ακατάλληλους πολίτες; Με φορολογούμενους και ψηφοφόρους που δεν γνωρίζουν να ψηφίζουν;

Ο πρωθυπουργός εν ψυχρώ δουλεύει τον κόσμο. Τον έχει για πλάκα τον κόσμο και σε κάθε ευκαιρία τον φτύνει. Γιατί; Επειδή θεωρεί ότι είναι «ακατάλληλοι» οι πολίτες που τον εκλέγουν πρωθυπουργό.

Συγκεκριμένα πράγματα. Λέει ο πρωθυπουργός «Έχω τη λαϊκή εντολή!» Τόσο στη ξεφτύλα τον έχει τον κόσμο. Γνωρίζει ότι σε πολύ μεγάλο βαθμό τον ψήφισαν για να απαλλαγούν από τον προηγούμενο. Αυτό, όμως, επειδή έχει να κάνει με πολίτες ακατάλληλους, με ψηφοφόρους που δεν ψηφίζουν, αλλά καταψηφίζουν, λέει «Είμαι ο εκλεκτός, ο εκλεγμένος του λαού».

Κύριε μαλάκα λαέ, δέχομαι και δικαιολογώ την «τακτική» της αρνητικής ψήφους, να ψηφίζεις άλλον για να καταδικάζεις τον προηγούμενο πρωθυπουργό. Με τη ψήφο σου να διώχνεις ένα κόμμα και να στέλνεις στην κυβέρνηση ένα άλλο κόμμα. Αυτή, όμως, η τακτική δεν σε βγάζει πουθενά, κύριε μαλάκα λαέ.

Τι πρέπει να κάνει ο κόσμος; Να ψηφίζει αυτόν που κρίνει σωστό. Αν δεν υπάρχει κατάλληλος πρωθυπουργός, όπως ο ίδιος ο λαός υποστηρίζει, να μη ψηφίζει έναν ακατάλληλο. Ας βγει πρωθυπουργός κάποιος με το 10% των ψηφοφόρων. Και ο της αντιπολίτευσης με 7%. Το 70-80% να ψηφίσουν λευκό η να κάνουν αποχή.

Ποιό είναι το κέρδος να εκλεγεί πρωθυπουργός κάποιος ακατάλληλος με 8 έως 12% του συνόλου όσων έχουν δικαίωμα ψήφου; Δεν θα σε φτύνει στα μούτρα σαλιαρίζοντας ότι έχει... λαϊκή εντολή. Θα είναι νόμιμα εκλεγμένος πρωθυπουργός , όμως με τόσους ψηφοφόρους όσους παίρνει σήμερα ένα μικρό κόμμα.


Διαβάστε ακόμα:

ΤΖΑΜΠΑ ΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΚΝΕ ΚΑΙ ΤΟ ΚΚΕ