Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΕΧΕΙ ΑΝΑΓΚΗ ΤΟΝ ΙΒΑΝ

 

Άσε τι λέει ο Ιβάν Σαββίδης για τον Μητσοτάκη, και ο πρόεδρος της ΝΔ για τον μεγαλομέτοχο του ΠΑΟΚ. Αυτά είναι λόγια. Χαρτοπόλεμος σκέτος. Σημασία έχει ποιά είναι η αλήθεια. Τι πραγματικά συμβαίνει μεταξύ τους.

Κάτ’ αρχήν, μιλάμε για έναν πολιτικό, αυριανό πρωθυπουργό εκτός απρόοπτου, κι έναν επιχειρηματία, που με το καιρό ανοίγει τα χαρτιά του και δείχνει στην πράξη ότι ήρθε στην πατρίδα για να μείνει. Τι, λοιπόν, χωρίζει έναν μπίζνεσμαν μ’ έναν αρχηγό κόμματος; Τίποτα! Τι τους ενώνει; Πολλά!

Το 1977, όταν το ΠΑΣΟΚ έπαιζε ακόμα και πολύ άγρια το παραμύθι της ''άλλαγής'', κάποιοι επιχειρηματίες Β’ εθνικής είχαν τρομοκρατηθεί. Τι μπορεί να περιμένουν από σοσιαλιστική κυβέρνηση;

Σαράντα χρόνια μετά, σήμερα, οι Έλληνες επιχειρηματίες, που πολιτικά και στην πράξη εκπροσωπούν την ελεύθερη οικονομία, βλέπουν να τους γλύφουν υπουργοί και βουλευτές με κομουνιστικό παρελθόν, αυτοί της «αριστερής» κυβέρνησης του σύριζα.

Συμπέρασμα. Άσε τι είπε ο Σαββίδης για τον Τσίπρα και τον Μητσοτάκη. Ο επιχειρηματίας δεν είναι κομματικό πρόσωπο. Ενδιαφέρεται μονάχα για τις επιχειρήσεις του. Και ο πολιτικός, ειδικά απέναντι στον επιχειρηματία, δεν τον παίρνει να το παίζει... κομματικά.

Ένα τελευταίο. Τα βαριά ονόματα της ελληνικής οικονομίας έκαναν πρωταθλητισμό πριν τη χούντα, επί χούντας, τη μεταπολίτευση με τον Καραμανλή, με τον Παπανδρέου, μ’ όλους. Κι όλοι οι πρωθυπουργοί έπαιζαν με τους μεγαλοεπιχειρηματίες, διότι τους είχαν ανάγκη.

Διαβάστε ακόμα:

ΣΟΥΤΙΕΝ ΦΟΡΑΕΙ, ΣΤΗΘΟΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ Η ΑΧΤΣΙΟΓΛΟΥ