Η ΠΙΠΙΛΑ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΣΤΑ ΛΥΓΟΥΡΙΑ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ

 

Έβαλε μπροστά ο Τσίπρας για την «ανασύσταση», λέει, του κράτους. Να το μάθουν όλοι ότι το κράτος που παρέλαβε ο πρώτη φορά αριστεράς ήταν συστημένο. Χρειάζεται, όμως, ανασύσταση, όχι επανίδρυση, που έλεγε ο Κώστας Καραμανλής.

«Αλλαγή» έλεγε ο Ανδρέας Παπανδρέου. Ε, όχι να παίζει με την ίδια λέξη και ο Κώστας Καραμανλής, που μας τα είχε ζαλίσει με την «επανίδρυση» του κράτους. Σημαντική πληροφορία κι’ αυτή, ότι το κράτος στην Ελλάδα επιτέλους έχει ιδρυθεί. Χρειάζεται, όμως επανίδρυση κάθε φορά που έρχεται στην κυβέρνηση το κόμμα της αντιπολίτευσης.

Ο φουκαράς ο Αλέξης Τσίπρας κάτι πρέπει να κάνει κι’ αυτός. Την αλλαγή την πραγματοποίησε ο Ανδρέας, ο Καραμανλής πέτυχε την επανίδρυση, τι μένει στον πρώτη φορά αριστερά; Η επανασύσταση.

Τι διαφορά υπάρχει ανάμεσα στις δύο λέξεις; Στην «επανασύσταση» του Τσίπρα και την «επανίδρυση» του Καραμανλή; Όχι, να μην ανοίξουμε το λεξικό. Περιττό.

Την καραμέλα που πιπίλιζε ο Καραμανλής την πέταξε μ’ άλλη λέξη ο Τσίπρας στο στόμα των βουλευτών του Σύριζα. Σ’ αυτά τα λυγούρια που είναι πεινασμένα από άλλοθι προκειμένου να ψηφίζουν τα αριστερά μέτρα της αριστερής κυβέρνησης.


Διαβάστε ακόμα:

Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΕΧΕΙ ΚΙ ΑΛΛΟΝ ΕΝΑΝ ΚΩΣΤΑ