ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΘΕΩΡΙΑ ΤΟΥ ΧΑΟΥΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΑΙΓΝΙΩΝ

 

Γράφει η Amodini Κωστάκη

Ο Καραμανλής νομιμοποίησε το ΚΚΕ, ο Μητσοτάκης συγκυβέρνησε μαζί του για να ρίξει τον αιώνιο εχθρό Αντρέα. Οι τρεις αυτοί πολιτικοί καθόρισαν και καθορίζουν ακόμη, έμμεσα και υπόγεια, την Ελληνική πολιτική σκηνή μέσω των απογόνων και των διαχρονικών επιλογών τους.

Ο Συριζα δεν θα μπορούσε να εκμεταλλευτεί την αγανάκτηση των Ελλήνων από τα μνημόνια, χωρίς την υποστήριξη στελεχών του Πασόκ και χωρίς τις αμερικανικές ευλογίες. Ούτε φυσικά να γίνει ποτέ κυβέρνηση.

Υψηλά και μεσαία στελέχη της ΝΔ έκαναν ό,τι καλύτερο μπορούσαν για να σαμποτάρουν την κυβέρνηση Συριζα-Ανελ σε υπουργεία, δημόσιους οργανισμούς, υπηρεσίες, ΣΕΒ, μεγάλες εταιρείες ελληνικών συμφερόντων... Μιλάμε για εσωτερικό πόλεμο. Για τα ΜΜΕ δεν το συζητώ..,, είναι γνωστή η στάση τους.

Ο χειρότερος εχθρός της κυβέρνησης Συριζα-Ανελ ήταν και παραμένει ο... εαυτός της: η πολιτική ανικανότητα και μικρόνοια της, η έλλειψη εμπειρίας και οι εύκολες μετα-πασοκικές συμπεριφορές, που υιοθέτησαν στην καθημερινή διαχείριση της εξουσίας.

Οι Καραμανλικοί της ΝΔ ήξεραν ότι η αξιολόγηση του 2015 δεν θα περνούσε και ότι οι επόμενες εκλογές θα έφερναν οικτρή ήττα σε ΝΔ-ΠΑΣΟΚ. Αυτοί κρέμασαν τον Σαμαρά, τον... προδότη της Πολιτικής Ανοιξης και αυτοί έκαναν πολιτικό αρχηγό από το πουθενά τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Ήταν το αντίτιμο για το καλό ξεφόρτωμα του Σαμαρά, του "υιοθετημένου" του συχωρεμένου. Ο Κυριάκος υποχρεώθηκε ν'αποστασιοποιηθεί από την ενοχλητική σε πολλούς Ντόρα, για να γίνει αποδεκτός στη ΝΔ. Από κάτω του βράζουν οι φράξιες και οι εσωκομματικές αντιπαλότητες που, προς το παρόν, έχουν κουκουλωθεί μπροστά στον κοινό εχθρό: τον Σύριζα.

Είναι ολοφάνερο σε κάποιους από μας, από την εποχή που ο φαιδρός Ζουράρις βγήκε στα κανάλια και έλεγε "ποιος ζει ποιος πεθαίνει μέχρι το...2019", ότι ο Σύριζα θα κάνει τα πάντα για να εξαντλήσει κάθε περιθώριο για μείωση χρέους, για να πάει σε εκλογές ως ... αγωνιστική Αριστερά με απλή αναλογική.

Το τι θα γίνει στην Ελλάδα εξαρτάται από τον... Μακρόν πλέον, απ' την στιγμή που ο Ομπάμα είναι παρελθόν! Ο Μακρόν είναι το νέο πουλέν των "περιστερών" στον πλανήτη, όπως ήταν ο Ομπάμα πριν από αυτόν. Το κλειδί για το μέλλον της ΕΕ με πιθανό νέο ηγέτη τον Μακρόν το κρατούν... κινέζικα χέρια! Κάπως έτσι επιβεβαιώνονται η θεωρία του χάους και η θεωρία των παιγνίων στην πολιτική!

Τι κρίμα που ο Βαρουφάκης, ο μαιτρ των θεωριών αυτών είναι τόσο λίγος σαν πολιτικός... Κάποιος άλλος με τα προσόντα του και, παράλληλα, μαστορας στην πολιτική, θα είχε συσπειρώσει τους Έλληνες και θα είχε ισχυροποιήσει την Ελλάδα εντός ΕΕ, μέσα στο σύγχρονο γεωπολιτικό χάος, όπου το προσφυγικό, το Αιγαίο και οι μουσουλμάνοι της Θράκης μας καθιστούν όμηρους της... Τουρκίας.


Διαβάστε ακόμα:

ΤΟΝ ΜΑΡΙΝΑΚΗ ΗΘΕΛΕ ΣΤΟΝ ΔΟΛ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ!