Ο ΚΑΜΜΕΝΟΣ ΠΙΟ ΙΣΧΥΡΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ

 

Έχει περάσει, έχει γίνει καθεστώς στα γραπτά πολλών δημοσιογράφων η κουβέντα του αποδυτηριάκια, πριν από τρεις δεκαετίες. “Η ομορφιά του ποδοσφαίρου!”. Έτσι έκανε την πλάκα του ο αποδυτηριάκιας όταν σε παιχνίδι αβαβά η μικρή ομάδα κέρδιζε την μεγάλη. Ότι δεν “μίλησε” το στήσιμο, αλλά “η ομορφιά του ποδοσφαίρου” όπου έχει λόγο και η έκπληξη.

Ο υπουργός εθνικής άμυνας Πάνος Καμμένος είναι η ζωντανή απόδειξη “της ομορφιάς της δημοκρατίας”. Δηλαδή; Ο αρχηγός κόμματος του 3,5% είναι πιο ισχυρός από τον πρωθυπουργό Τσίπρα, μπροστινό κόμματος του 35% σύμφωνα με τις εκλογές του 2015.

Ακριβώς επειδή είναι πιο δυνατός ο Καμμένος συμπεριφέρεται όπως γουστάρει. Και ως συγκυβερνήτης του σαπιοκάραβου δεν δίνει λογαριασμό στον κυβερνήτη. Λόγω δημοκρατίας. Λόγω της ομορφιάς της δημοκρατίας.

Αν δεν είχε κατακυρωθεί το παρατσούκλι “μπουλντόζα” στον μακαρίτη Μηλτιάδη Έβερτ, σίγουρα θα το είχε κερδίσει ο Καμμένος. Γιατί, όμως, είναι ισχυρώτερος του Τσίπρα;

Ανά πάσα στιγμή ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ μπορεί να ανατρέψει την κυβέρνηση. Αντίθετα, ο Τσίπρας δεν μπορεί να διώξει τον Καμμένο από την κυβέρνηση. Αν το κάνει, τότε πρώτα θα πέσει ο ίδιος ο πρωθυπουργός.

Η ομορφιά της δημοκρατίας. Το 3,5% πιο ισχυρό από το 35%.

Διαβάστε ακόμα:

ΓΛΥΤΩΝΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΒΑΡΕΙΑ ΑΡΡΩΣΤΟ ΕΡΝΤΟΓΚΑΝ!