ΟΙ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΔΕΣ ΤΗΣ ΕΡΤ

 

Πιτσιρικάς το άκουγα από τα χείλη αριστερών και… διαφωνούσα. Ακόμα και σήμερα δεν δέχομαι εκείνη την κουβέντα των πρώτων αριστερών που είχα συναντήσει, ατόμων αγνών, σπουδαίων και κυρίως με συνέπεια στις αρχές τους.

- Ο αριστερός αγωνίζεται, κι ας μη βγάλει αποτέλεσμα ο αγώνας του…

Όχι! Δεν μ’ έβαλαν στο πνεύμα τους. Παρά τη διαφορά ηλικίας, τολμούσα τον αντίλογο: “Ποιο είναι το νόημα του αγώνα όταν είσαι στα ίδια; Ο αγώνας έχει αξία μόνον αν σκοράρεις, αν πετυχαίνεις, αν πλησιάζεις στο στόχο σου….”. Αυτό είναι το δικό μου τσιτάτο, πες το αντιαριστερό, αντιδραστικό, αντιρομαντικό, όπως γουστάρεις.

“Μνημείο”, λέει, για το “Μαύρο” που έβαλε στην ΕΡΤ η κυβέρνηση Σαμαρά στις 11 Ιουνίου του 2013. Ένα γλυπτό, ένα έργο τέχνης για να λειτουργεί η μνήμη του αγώνα κατά της απόφασης να κλείσει η κρατική τηλεόραση.

Μιλάμε σοβαρά. Μη χαθούμε στο χαβαλέ της πρώην βουλευτίνας Ραχήλ Μακρή, που ως άλλη θεούσα Ελένη Λουκά, ένα νούμερο που σε κάθε ευκαιρία γελοιοποιούσε τον χριστιανισμό και τη θρησκευτική λατρεία.

Με το γλυπτό - μνημείο που έκαναν τα αποκαλυπτήρια δεν τιμάται ο αγώνας ενάντια στο μαύρο της ΕΡΤ. Απλά γελοιοποιείται ο αγώνας και οι αγωνιστές. Υποτίθεται, ότι ξαναλειτούργησε η ΕΡΤ για να αξίζει να την βλέπεις, για να είναι καλύτερη απ’ ό.τι ήταν. Δηλαδή, τι; Έκανα “αγώνα” για να κερδίσουμε μαύρη τηλεθέαση.

Διαβάστε ακόμα:

Ο ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ ΚΑΝΕΙ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΜΕ ΤΗΝ… ΦΩΦΗ