ΛΕΡΩΜΕΝΟΣ ΚΑΙ Ο ΣΗΜΙΤΗΣ;

 

Για πολύ κόσμο δεν ήταν η έκπληξη που έτσι ή αλλοιώς “στοχοποιήθηκε” και ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης. Ο κοντά δύο τετραετίες κυβερνήτης της χώρας, αμέσως μετά τον Ανδρέα Παπανδρέου. Ο πρωθυπουργός της ΟΝΕ. Σα να ήρθε η σειρά του, μετά τον Άκη Τσοχατζόπουλο…

Κατ’ αρχήν. Είναι μύθος ότι έχει ευθύνη ο πρωθυπουργός προσωπικά για τις αρπακτές του υπουργού του, συγκεκριμένα του Τσοχατζόπουλου. Πρακτικά, διαδικαστικά, δεν γίνεται ο πρωθυπουργός να απορρίπτει π.χ. μια αγορά με την υποψία ότι ο υπουργός του δωροδοκείται. Αν ήταν έτσι, τοτέ δεν θα “προχωρούσε” τίποτα, σε επίπεδο κυβερνητικού έργου.

Παρακάτω Τι κρύβει, ποια σκοπιμότητα έχουν οι σκιές σχετικά με την τιμιότητα του συγκεκριμένου Σημίτη, ο οποίος βέβαια δεν φιλοδοξεί να επανέλθει στην κεντρική πολιτική σκηνή. Λένε ότι είναι βρωμοδουλειά του Σύριζα. Γιατί;

- Για να κτυπηθεί… η Φώφη Γεννηματά, και το κόλπο της κεντροαριστεράς. Όσο “επανέρχεται”, όσο παίρνει επάνω του το ΠΑΣΟΚ ως δημοκρατική συμπαράταξη, τόσο ροκανίζεται ο σύριζας.

- Για να “προστατευθεί” ο Κώστας Καραμανλής, δηλαδή να μειωθούν οι δικές του ευθύνες στον κατήφορο της χώρας προς την οικονομική κρίση.


Διαβάστε ακόμα:

ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ, ΜΙΑ ΑΛΛΗ «ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ» ΚΟΣΚΩΤΑ!