Ο ΝΤΑΝΟΣ ΠΗΡΕ ΚΑΙ ΤΟ ΣΛΙΠΑΚΙ ΤΟΥ ΤΣΙΠΡΑ!

 

Αυτό που έγινε με το survivor για πέντε μήνες δεν το περνάς στο ντούκου. Είναι μια πραγματικότητα που τα λέει όλα και μαζεμένα. Ένα τηλεοπτικό πρόγραμμα που “γέμισε” την άδεια ζωή των Ελλήνων του μνημονίου και της πιο σκληρής οικονομικής κρίσης. Ένα πράγμα εντελώς απρόβλεπτο ήταν αυτό το survivor, που η τηλεθέαση του στον τελικό θύμισε την Ελλάδα της πρωτοχρονιάς 2001, με τον Τσίπρα και τον Πρόδρομο του Big Brother.

Πάγια τακτική στη βιομηχανία του σινεμά. Οι εταιρείες διανομής των ταινιών υποχρέωναν τους αιθουσάρχες των κινηματογράφων να παίζουν και φιλμ βήτα διαλογής. Μαζί με την εμπορική ταινία πακέτο και μια χαμηλού κόστους, με αμφίβολη εισπρακτική κίνηση.

Έτσι έγινε και στο σκάι. Ο Τούρκος παραγωγός για να δώσει τα δικαιώματα του “The Voice” στον Αλαφούζο έσπρωξε και το survivor, που αποδείχθηκε όλα τα λεφτά. Που οφείλεται η επιτυχία του reality επιβίωσης; Γιατί έκατσε μακράν στο Νο1 τηλεοπτικό προϊόν;

Το σκηνικό με τους εξωτικούς χώρους. Οι αγωνιστικές κούρσες των δύο αντίπαλων ομάδων, μέχρι τελική πτώσης. Οι ατάκες “δηλητήριο” των παιχτών που γινόντουσαν φαγάκι στο διαδίκτυο και στα μήντια. Αυτές είναι οι κοινωνιολογικές παρατηρήσεις των ειδικών.

Δεν είπαν για τον Ντάνο, φιγούρα “λαϊκού ήρωα” με θρησκευτικότητα και σεξουαλικότητα. Και δεν τον συγκρίνουν, γιατί όχι με τον Τσίπρα. Δεν κατάλαβα. Και μιλάμε πολύ σοβαρά.

- Ποια τύχη θα είχε ο μπούλης Αλέξης Τσίπρας στο survivor απέναντι στον Αγγελόπουλο; Καμία. Με το που θα τον έβλεπε ο πρωθυπουργός, ακόμα θα έτρεχε.

- Ποιος βάζει το χέρι στην φωτιά, αν ήταν πρωθυπουργός ο Ντάνος, ότι θα ήταν χειρώτερος του Τσίπρα;

Διαβάστε ακόμα:

ΤΑ ΓΚΑΛΟΠ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΤΣΙΠΡΑ!