ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΘΑ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΘΟΥΝ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ

 

Το γνωστό κόλπο. Καθαρίζεις τον τόπο πρώτα με μια φωτιά και μετά βάζεις μπροστά το κτίσιμο. Όχι πως δεν σ’ αρέσουν τα δενδράκια, και η πράσινη φύση, όμως για να σηκώσεις το τσαρδί σου, να νοικοκυρευτείς σε τέσσερις τοίχους, χρειάζεσαι μια άπλα, ρε παιδί μου, άσε ότι απαγορεύονται τα αυθαίρετα στο δάσος. Στη δασική περιοχή. Γι’ αυτό την κάνεις μη δασική με μια πυρκαγιά, και μη αναδασωτέα.

Ο Τσίπρας αφού υποχώρησε ο κίνδυνος της πυρκαγιάς έκανε ένα εναέριο γύρο, πάνω από τα καμμένα 15.000 στρέμματα. Μια βόλτα να κόψει κίνηση, να δει που μπορούν να βολευτούν οι πρόσφυγες. Άκουσα κι αυτό. Γιατί, όχι;

Ο σύριζα, όπως έχει καταδείξει σε κάθε περίπτωση, από την εποχή που ήταν αντιπολίτευση, κρατάει ακόμα τις ευαισθησίες του για τους πρόσφυγες. Και ό,τι είναι να γίνει, αν τελικά γίνει, λόγω του ότι αναμένονται και επιστροφές προσφυγικών οικογενειών από την Ευρώπη, θα γίνει νόμιμα. Όχι όπως νταηλίδικα πρωτοκατοικήθηκε το Καπανδρίτι πριν 500 και 600 χρόνια. Τότε, που στην Ελλάδα δεν υπήρχε κράτος, και κόσμος και κοσμάκης, από Αλβανία, οι λεγόμενοι στη συνέχεια Αρβανίτες, σπιτώθηκαν, ρίζωσαν στην Αττική.

Διαβάστε ακόμα:

ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΚΑΗΚΕ ΖΩΝΤΑΝΟΣ ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ!