ΣΑΝ ΚΟΥΝΟΥΠΙ ΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ ΒΛΕΠΕΙ Ο ΜΑΚΡΟΝ

 

Γιατί έρχεται στην Αθήνα ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν; Για τον ίδιο λόγο που άπαντες, μηδενός εξαιρούμενου, οι πρωθυπουργοί και αρχηγοί κρατών κάνουν ταξίδι στο εξωτερικό. Για μπίζνες. Μόνο!

Ο Τσίπρας, βέβαια, πουλάει το παραμύθι του. Ένα ακόμα. Ότι ο σύντροφος Μανωλάκης, μετά της συζύγου του Μπρίτζιτ, μας επισκέπτεται για να μας… δώσει. Επενδύσεις στην Ελλάδα.

Δεν γίνονται αυτά τα πράγματα. Ουδείς, ποτέ, δίνει! Κι αν «δίνει», αυτό γίνεται διότι ποντάρει να πάρει περισσότερα. Εκτός κι αν δεχθούμε ότι ο Τσίπρας είναι πιο γάτος από τον Μανωλάκη και στο νταραβέρι θα τον ρίξει τον Γάλλο. Ανέκδοτο.

Σα σκνίπα βλέπει τον Τσίπρα ο Μακρόν. Γιατί; Πρώτον, διότι είναι Γάλλος κι ο άλλος Έλληνας. Όχι ίσα κι όμοια. Χρεοκοπημένη η Ελλάδα, Νο2 οικονομία της Ευρώπης η Γαλλία, μετά την Γερμανία.

Είναι και το άλλο. Ο Μακρόν ήταν υπουργός της «σοσιαλιστικής» κυβέρνησης του Ωλάντ και φόρα παρτίδα έχει δηλώσει δεν είμαι αριστερός, δεν είμαι σοσιαλιστής. Και πώς θα μπορούσε να παρουσιαστεί με «λαϊκό» προφίλ ο Μακρόν, ο άνθρωπος του μεγάλου κεφαλαίου, που πριν ασχοληθεί με την πολιτική δούλευε στη τράπεζα των Ρότσιλντ. Και μόλις πριν μία εβδομάδα εξήγγειλε μέτρα εργασιακά, εντελώς αντιλαϊκά.

Πώς, λοιπόν, να βλέπει ο δεξιός, ο «φιλελεύτερος» Μακρόν το τσιπράκι που παραμυθιάζει ακόμα ότι κάνει αριστερή πολιτική;


Διαβάστε ακόμα:

ΜΑΣΗΣΕ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΟΤΙ ΠΟΥΛΑΕΙ ΩΣ… ΗΘΟΠΟΙΟΣ