ΑΝΤΙ ΝΑ ΧΑΖΟΛΟΓΑΕΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΑΡΑΝΙΚΕΣ

 

Ο πρωθυπουργός πέταξε με F 16 στην ευαίσθητη ζώνη του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου επί μιάμιση ώρα. Εκεί που κάθε μέρα οι Έλληνες πιλότοι μπλέκονται σε αερομαχίες με τα τουρκικά μαχητικά που προσβάλλουν το χώρο της χώρας. Πολλοί χλεύασαν την κίνηση ως θεατρική. Μπορεί να έχουν δίκιο. Αλλά, το θέατρο διδάσκει. Πολίτες και πρωθυπουργούς.

Οι πολίτες θα θυμούνται τη μνημειώδη φράση του κ Τσίπρα «δεν ήξερα ότι οι θάλασσες έχουν σύνορα». Μέχρι τη μέρα που πήγε ο ίδιος στις θάλασσες του ανατολικού Αιγαίου, σε πολεμικό, και διαπίστωσε από την τουρκική προκλητικότητα ότι οι θάλασσες έχουν σύνορα.

Κι έχει εγκατασταθεί Νατοϊκή μοίρα στο Αιγαίο που δεν κουνάει ρούπι, ενώ τα πολεμικά πλοία κάνουν «ξιφία» και η αεροπορία πετάει σε καθημερινή βάση. Κι αν σώζονται χιλιάδες μετανάστες που έρχονται από απέναντι είναι γιατί μουλιάζουν λιμενικοί και εθελοντές όλο το 24ωρο. Όλα αυτά όχι γιατί ο πρωθυπουργός έγινε πατριώτης. Αλλά, γιατί όλοι αυτοί ξεπερνάνε τον εαυτό τους για να κάνουν τη δουλειά τους. Επειδή την πιστεύουν.

Αυτό είδε εκεί ο κ Τσίπρας. Και έκτοτε δεν τόλμησε να ξεστομίσει άλλη βλακεία για τα θαλάσσια σύνορα. Υποχρεώθηκε...

Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ του κειμένου του Γ. Παπαδόπουλου- Τετράδη στο liberal.gr