ΟΙ ΕΠΙΘΥΜΙΕΣ ΤΩΝ TRANS

 

Σε λίγες βδομάδες η Δημοκρατική Συμπαράταξη, το Ποτάμι, η Δημοκρατική Αριστερά και επιφανή στελέχη του εκσυγχρονιστικού ΠΑΣΟΚ πρόκειται να ψηφίσουν αρχηγό μιας νέας Κεντροαριστεράς. Χωρίς να έχουν αποφασίσει ακόμα τι θα πιστεύει αυτή η Κεντροαριστερά! Επισήμως. Γιατί ανεπίσημα το είδαμε στην προχτεσινή ψηφοφορία στη Βουλή. Πιστεύει Πασοκοσύριζα. Στην πράξη.

Για να μην πολυλογούμε, κατά την ψηφοφορία στο νομοσχέδιο για την αλλαγή φύλου, και ενώ η αντιπολίτευση είχε συμφωνήσει από τον Σεπτέμβριο να μην ψηφίζει νομοσχέδια που δεν στηρίζονται από σύμπασα τη συγκυβέρνηση, η μέλλουσα Κεντροαριστερά αποδείχτηκε όχι απλώς διχασμένη, αλλά σωτήρια για τον ΣΥΡΙΖΑ!

Με δεδομένη την άρνηση των ΑΝΕΛ να ψηφίσουν το νομοσχέδιο, και συγκεκριμένα το άρθρο 3, η ευκαιρία για την αντιπολίτευση ήταν μοναδική να φανεί η μειοψηφική γύμνια του ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή με κάτω από 140 ψήφους. Αυτό θα ήταν ένα ηχηρό χαστούκι στην αλαζονεία με την οποία κυβερνάει και μιλάει διαρκώς ο ΣΥΡΙΖΑ σαν να εκφράζει την πλειοψηφία του ελληνικού λαού! Κι αυτό ήταν πολιτικά πολύ πιο σοβαρό από οποιαδήποτε άλλη σκέψη...

Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ του κειμένου του Γ. Παπαδόπουλου- Τετράδη στο liberal.gr