Η ΜΑΙΜΟΥ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ

 

Ο αληθινός αριστερός είναι ενάντια της Αμερικής. Και δεν το διαπραγματεύεται αυτό. Μιλάμε για τον ιδεολόγο, τον αγνό αριστερό, όχι τον κομματικό αριστερό. Ούτε τον επαγγελματία αριστερό.

Ο αριστερός είναι με την ειρήνη. Πρώτα αυτό. Μετά έρχεται η ισότητα, η αδελφότητα, η ελευθερία, η ανεξαρτησία. Αν δεν υπάρχει ειρήνη, δηλαδή όχι πόλεμος, δυσκολεύει ο δρόμος για το σοσιαλισμό. Ο φυσικός τρόπος, όχι ο εκβιαστικός που οδηγεί σε λαμογιάρικους σοσιαλισμούς, όπου το κόμμα κυριαρχεί με ρουφιανηλίκια και πρώτη επιδίωξη έχει τη διατήρηση της εξουσίας, όχι την οικονομική ανάπτυξη.

Από την άλλη, ο καπιταλιστός δεν έχει μέλλον, αν δεν δρα ιμπεριαλιστικά. Αν δεν παίζει μπάλα εκτός έδρας. Ο πόλεμος, οι πόλεμοι είναι το Νο1 καύσιμο της πλανηταρχίας. Γνωστό εδώ και 3.000 χρόνια. Μόνον όποιος είναι ισχυρότερος ως πολεμική δύναμη και το δείχνει, έχει τον πρώτο λόγο στον πλανήτη.

Η οικονομία των ΗΠΑ κατά πρώτον(!) στηρίζεται στην πολεμική βιομηχανία. Στις παραγγελίες που νταηλίκι υποχρεώνονται να κάνουν οι σύμμαχοι αλλά και οι ουδέτεροι. Κανονικό νταβατζηλίκι. Την πούτσισε η χώρα που δεν κάνει παραγγελίες στα εργοστάσια όπλων των ΗΠΑ.

Οι πόλεμοι σε Βιετνάμ, Αφγανιστάν, Ιράκ, η κάθε στρατιωτική επέμβαση των ΗΠΑ, στην πραγματικότητα είναι επίδειξη ισχύος. Και απειλής. Το αμερικάνικο δημόσιο ΧΑΝΕΙ δις δολάρια σε κάθε πολεμική μαγκιά εκτός έδρας. ΚΕΡΔΙΖΕΙ, όμως, πολύ περισσότερα από τις παραγγελίες.

Ο Τσίπρας; Είναι η μαϊμού της αριστεράς. Ο μπαμπουϊνος, ο πιο νατοϊκός πρωθυπουργός της χώρας.

Διαβάστε ακόμα:

ΟΙ 10 ΗΜΕΡΕΣ ΠΟΥ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΑΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ