Η ΚΑΡΑΞΕΦΤΥΛΑ ΥΠΕΡΑΝΩ ΤΗΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΑΣ

 

Επιμένω. Το ζήτημα δεν είναι τι λέει και τι κάνει ο Τσίπρας. Σημασία έχει σε ποιους απευθύνεται. Πολιτικός είναι, άρα ενεργεί μόνο με σκοπιμότητα. Πως θα κερδίσει εντυπώσεις. Πως θα δουλέψει τους μαλάκες της αγοράς και τους απελπισμένους που έχουν προδιάθεση να πιαστούν κορόιδο. Άρα, δεν κρίνεται ο πολιτικός, αλλά ο πολίτης. Ο ψηφοφόρος. Ο φορολογούμενος.

Ο από κούνια αντιαμερικάνος Τσίπρας πήγε στο Λευκό Οίκο και δημοσίως και παγκοσμίως δήλωσε με τον πιο επίσημο τρόπο την πίστη του στην ελληνοαμερικάνικη φιλία. Επιτέλους! Τον Τσίπρα θα κρίνουμε, βρε, αρχιμαλάκες; Όχι, βέβαια. Θα λάβουμε υπ’ όψιν πως αντιδρά, πως εισπράττει η πατσαβουρία της Ελλάδος αυτόν που ψήφισαν ως αντιαμερικάνο.

Παρακάτω. Ο αριστερός είναι ιδεολόγος. Υποτίθεται ότι αυτό ισχύει και για κάποιους κομματικούς αριστερούς. Ο αριστερός έχει αρχές και ρομαντισμό. Υποτίθεται ότι αυτό ισχύει και για κάποιους κομματικούς αριστερούς. Πως σχολίασαν την καραξεφτύλα Τσίπρα στις ΗΠΑ οι καπετάν ξεφτύλες αριστεροί του Σύριζα;

ΦΙΛΗΣ (πρώην υπουργός παιδείας): Ο Τραμπ είναι κάθαρμα, το σύχαμα για κάθε αριστερό. Όσα είπε υπέρ του ο Τσίπρας ήταν λόγια… της στιγμής, δεν πιάνονται.

ΒΙΤΣΑΣ (αναπληρωτής υπουργός άμυνας): Με την αναβάθμιση των F-16 που θα γίνει στην Αμερική θα δημιουργηθούν… θέσεις εργασίας.

Γίνεται, λοιπόν! Η ιδεολογία να πάει περίπατο και να σηκώνεται το λάβαρο της ξεφτύλας. Ένας να λέει ότι ο Τσίπρας έκανε πλάκα, του… ξέφυγαν τα καλά λόγια στον Τραμπ. Άλλος, ότι από τα δις που θα δώσουμε όλο και κάποιο μεροκάματο θα κονομήσουν τίποτα συντρόφια.

Διαβάστε ακόμα:

ΚΥΝΗΓΗΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΥΝΤΡΟΦΟΥΣ ΤΟΥ