Η «ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΑ»ΤΙΤΛΟΣ ΤΙΜΗΣ ΓΙΑ ΤΣΙΠΡΑ

 

Βαρέθηκα να ακούω και να διαβάζω ότι ο Τσίπρας είναι κωλοτούμπας. Τόσο της πλάκας είναι αυτοί που υποτίθεται τον επικρίνουν. Τον εκθέτουν. Στην πραγματικότητα, όταν η αντιπολίτευση τους, σε στενά κομματικό επίπεδο αλλά και ευρύτερα πολιτικό, στηρίζεται στις κωλοτουμπισμό του πρωθυπουργού, του δίνουν εύσημα.

Έτσι είναι. Η «κωλοτούμπα» είναι τίτλος τιμής. Απόδειξη κυβερνητικής δράσης. Μιλάμε σοβαρά. Όταν κατηγορούν για κωλοτούμπα, γι αυτό και εκείνο το ζήτημα, τον Τσίπρα, η αλήθεια είναι ότι του αναγνωρίζουν πώς έχει αρχές ο πρόεδρος του Σύριζα. Ότι πίστευε σε κάποια ιδεώδη, τα οποία ως κυβέρνηση τα αγνόησε, τα ξέχασε.

Μιλάμε σοβαρά. Υπόγεια και υποσυνείδητα η κατηγορία για κωλοτούμπες περνάει στον κοσμάκη θετικά για τον Τσίπρα. Ναι, το παλληκάρι πράγματι κάνει κωλοτούμπες, αλλά δεν έχει άλλη επιλογή. Παρά τη θέλησή του υποχρεώνεται να αποφασίζει κόντρα στην πολιτική του ταυτότητα.

Κύριοι μαλάκες, ο Τσιπρας δεν κάνει κωλοτούμπες. Σας δουλεύει όλους, κύριοι μαλάκες. Δεν πιστεύει τίποτα. Ούτε αρχές έχει, ούτε ιδεολογίες. Τίποτα.

Στο φινάλε, κύριοι μαλάκες, κωλοτουμπιάρη θα πεις αυτόν που άλλα έλεγε κι άλλα λέει. Ο Τσίπρας άλλα έλεγε κι άλλα κάνει.

Πήρες χαμπάρι; Κωλοτούμπα θα πεις αυτόν που άλλα έκανε, κι άλλα κάνει. Ο Τσίπρας πριν γίνει πρωθυπουργός έλεγε κάτι παπαριές και ως πρωθυπουργός συνεχίζει να λέει τα ίδια, όμως κάνει άλλα. Άρα, δεν είναι κωλοτούμπας. Ένας αριβίστας είναι. Που τους έχει για πλάκα κι αυτούς που τον ψήφισαν κι όσους δεν τον ψήφισαν. Και επειδή ξέρει ότι έχει να κάνει με μαλάκες, είναι κομματάκι δύσκολο να καθαρίσουν μαζί του.

Διαβάστε ακομα:


ΔΙΔΑΣΚΕΙ ΜΗΔΕΝΙΣΜΟ Ο ΚΛΟΥΝ ΤΣΑΚΑΛΩΤΟΣ