ΞΕΡΕΙ ΚΑΤΙ ΑΠΟ… ΜΑΡΙΝΕΛΛΑ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ;

 

«Σήμερα ο λαός έγραψε Ιστορία…». Αυτή ήταν η γεμάτη πρωτοτυπία πρώτη κουβέντα του Αλέξη Τσίπρα, που την είπε σε ποδοσφαιρικούς οπαδούς του κόμματος του στα Προπύλαια, όταν πια επιβεβαιώθηκε ότι είναι ο νικητής των εκλογών. Σα σήμερα 25 Ιανουαρίου, το 2015.

Κι όταν ένας αριστερός λέει «ο λαός…» εννοεί ο λαός όλος, δηλαδή «Έγραψαν Ιστορία» και οι μαλάκες που δεν ψήφισαν Σύριζα. Όχι οι αριστεροί να λένε, όπως οι φασίστες και οι ακροδεξιοί, ότι δεν είναι λαός όσοι δεν μας ψηφίζουν.

«Ο κυρίαρχος ελληνικός λαός έδωσε καθαρή, ισχυρή, αδιαμφισβήτητη εντολή…» είπε ο Τσίπρας στην επινίκια συγκέντρωση των ιδεολόγων με ποδοσφαιρική συμπεριφορά φίλων του Σύριζα.

Και ο πρώτη φορά αριστερά πρωθυπουργός πρόσθεσε: «Η Ελλάδα γυρίζει σελίδα, αφήνει πίσω της την λιτότητα της καταστροφής, του αυταρχισμό και μία πενταετία ταπείνωσης και οδύνης. Σήμερα ηττήθηκε η Ελλάδα των ελίτ, των ολιγαρχιών. Νίκησε η Ελλάδα του μόχθου, της εργασίας».

Εγώ και εσύ, πόσο η ζωή να μας μισεί,
Φεύγεις και φεύγω, και που πάμε;
Εγώ κι εσύ, Θεέ μου, μας έμαθες εσύ
Τόσο πολύ να αγαπάμε.

Τα λόγια είναι περιττά
Την ώρα που χωρίζουμε,
Μοιάζουν τριαντάφυλλα σκυφτά,
Που δεν ξαναμυρίζουνε.

Τα λόγια είναι περιττά
Την ώρα που χωρίζουμε…
Του 1974 τραγούδι, σε μουσική Τόλη Βοσκόπουλου, στίχοι Μίμη Θειόπουλου, πρώτη εκτέλεση Μαρινέλλα. Το είπε σε δίσκο με τον Τόλη και μετά από χρόνια με τον Αντώνη Ρέμο η Μαρινέλλα.

Τα λόγια είναι περιττά; Στην πολιτική ποτέ. Αν ήταν περιττά δεν θα έλεγε ο Τσίπρας τις γνωστές παπαρδέλες, ότι ο λαός νίκησε, έγραψε Ιστορία, η Ελλάδα γύρισε σελίδα…

Διαβάστε ακόμα:

ΜΑΣ ΤΡΟΛΑΡΕΙ Η ΙΣΤΟΡΙΑ...