ΜΕ ΚΟΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΞΑΝΑΓΙΝΕ ΤΣΑΡΙΚΗ Η ΡΩΣΙΑ

 

Μια μεγάλη κουβέντα, έστω κι αν δεν έχει αξία όση η ανακάλυψη της Αμερικής. Αρχηγός κράτους, μάλιστα ενός πολύ μεγάλου κράτους, μιας χώρας μέσα στις τρεις ισχυρώτερες της γης, μπορεί να είναι κάποιος Καραγκιόζης. Έχει συμβεί. Κάποιος αρχιδολοφόνος. Έχει συμβεί. Κάποιος αρχιπαλαβιάρης. Κι αυτό έχει συμβεί.

Η κουβέντα με αφορμή ότι σα σήμερα πρώτη Φεβρουαρίου, το 1931, γεννήθηκε ένα από τα σπέσιαλ καθάρματα της Ιστορίας, ο κρασοπατέρας Μπόρις Γιέλτσιν (φώτο), που έγινε αφεντικό στη μετακομουνιστική Ρωσία.

Φοβερά πράγματα. Κομμουνιστές, άνθρωποι της προηγούμενης κατάστασης ανέλαβαν το πηδάλιο στη Ρωσία για να την αποκομουνιστικοποιήσουν. Μιλάμε για βαρβάτα στελέχη του κόμματος.
Φοβερά πράγματα, που για κάποιους λες η Ιστορία τα έθαψε, κι ακόμα χειρότερο δεν υπήρξαν τα εν λόγω γεγόνοτα, άρα ποιος ο λόγος να τα θυμόμαστε, να τα κρίνουμε, με τους πρωταγωνιστές τους.
Πρώτα ο Μιχαήλ Γκορμπατσωφ, ακόμα επί ΚΚ της ΕΣΣΔ, στη συνέχεια ο Μπόρις Γιελτσιν και μετά ο κύκλος της εναλλαγής των προσώπων στην εξουσία σταμάτησε στον Βλαντιμίρ Πούτιν. Και οι τρεις υψηλόβαθμα στελέχη του ΚΚ στράφηκαν ενάντια στις επιλογές του κόμματος. Και στο φινάλε η Ρωσία παρέμεινε τσαρική. Στον τρόπο διακυβέρνησης η μετακομουνιστική μόνο μία διαφορά έχει από την Ρωσία των ελέω Θεού και κληρονομικότητας μοναρχών. Ότι σήμερα, επί τσάρου Πούτιν, γίνονται εκλογές. Και με δημοκρατικές, και αντιτσαρικές, διαδικασίες εκλέγεται τσάρος.

Με την ευκαιρία. Σα σήμερα πρώτη Φεβρουαρίου, το 1990, άνοιξε στην Μόσχα το πρώτο εστιατόριο fast food της γνωστής αμερικάνικης αλυσίδας McDonald's, ένα από τα σύμβολα του καπιταλισμού. Από την πρώτη ημέρα, από τα εγκαίνια, ατέλειωτες ήταν οι ουρές των Μοσχοβιτών, 30.000 κάθε μέρα (!!!) για να αγοράσουν Big Macs. Να νοιώσουν χαζοαμερικάνοι.

Φοβερά πράγματα. Μετά από 70 χρόνια εξουσίας του κομμουνιστικού κόμματος, αυτό που κατάφεραν ήταν ο κόσμος να αισθάνεται λυτρωμένος με την πολιτική ανατροπή, να κάνει ουρές σε ό,τι έδειχνε αμερικάνικο και να πλημμυρίσει η δύση με πουτάνες και εργατικό δυναμικό γάμα εθνικήςαπό τις χώρες της πρώην ΕΣΣΔ.

Διαβάστε ακόμα:

ΠΟΙΑ ΓΕΝΙΑ ΜΕΓΑΛΩΣΑΝ ΤΑ ΠΕΡΗΦΑΝΑ ΓΗΡΑΤΕΙΑ