EΛΛΑΔΑ, ΕΝΑ ΚΡΑΤΟΣ ΧΩΡΙΣ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ

 

Το 1833 έγινες κράτος. Τι λέει αυτό; Δίνει την εξήγηση γιατί είσαι τόσο πίσω σε σύγκριση με τη δυτική Ευρώπη. Τι να προλάβεις να κάνεις, ώστε να κυκλοφορείς το ίδιο όπως άλλοι, όταν ούτε πριν από δυο αιώνες στήθηκες σε οργάνωση κοινωνίας. Γι’ αυτό κουβαλάς ακόμα τη λεχριτοσύνη.

Ελλάδα είσαι, όχι ίσα και όμοια με τον Άγγλο και τον Γερμανό, τον Γάλλο και τον Σουηδό, αυτών που άνοιξαν την πόρτα της Ιστορίας πριν χίλια και 1.500 χρόνια.

Μειονεκτείς. Άσε ότι είσαι και μικρότερο μέγεθος. Μια σταλιά. Άσε ότι ήρθες στον κόσμο μετά από 400 χρόνια κατακτημένος από βάρβαρο Ασιάτη κι όχι πολιτισμένο Ευρωπαίο. Και η ελευθερία σου δόθηκε με άποφαση ξένων, δεν ήταν δικό σου έργο. Άσε και το άλλο, πως να το βγάλεις από το λογαριασμό. Η παγκόσμια κοινότητα δεν σε ξέρει με το όνομά σου. Όχι ως Ελλάδα, είσαι γκρεσία, Greece. Δεν σε ξέρουν, δηλαδή.

Από το 1833 έχεις δικιά σου κυβέρνηση και με τη βούλα, δεν είσαι πλέον ραγιάς του Οθωμανού. Στις 16 Φεβρουαρίου σα σήμερα, εκείνη τη χρονιά κυκλοφόρησε το πρώτο φύλλο της εφημερίδος της κυβερνήσεως, κι έγινες τυπικά κράτος. Είχες προλάβει 1,5 χρόνο πριν, στις 27 Σεπτεμβρίου να δολοφονήσεις τον πρώτο κυβερνήτη, τον Ιωάννη Καποδίστρια.Το άλλο. Τον πρώτο του αγώνα, τον Θόδωρο Κολοκοτρώνη, τον έχωσες στο μπουντρούμι.

Από το 1833, λοιπόν, άρχισε να γράφει χιλιόμετρα η Ελλάδα. Αυτή η ''ελεύθερη'' των 185 ετών Ελλάδα που ξέρουμε.

Διαβάστε ακόμα:

ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΤΟ... FBI