ΤΟ ΑΙΜΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΑΕΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΛΑΖΟΥΣ

 

Το Μαξίμου να μη ξεχάσει αύριο Κυριακή, ακόμα και από απόψε το βράδυ, να στείλει τις ευχές του πρωθυπουργού, αλλά κι όλων των Ελλήνων, στον φίλο μας και σύμμαχο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Ο πρώτος στην Ιστορία της Τουρκίας εκλεγμένος πρόεδρος της έχει γενέθλια. Γεννήθηκε στις 25 Φεβρουαρίου το 1954.

Στο όνομα, λοιπόν, της ελληνοτουρκικής φιλίας να τον χαιρόμαστε τον νεοσουλτάνο γιατί μ’ αυτόν ηγέτη στη χώρα του κυριαρχεί η απόλυτη γαλήνη στο Αιγαίο. Μόνο κάποια αγριοπούλια πανάθεμά τα παραβιάζουν τα θαλάσσια σύνορα και ταράζουν τη χειμέρια νάρκη των φιδιών στις βατραχονησίδες.

Ο Ερντογάν που μάλλον δεν θα προλάβει να βάλει την Τουρκία στην Ευρώπη, στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ήδη είναι 64 χρονών. Θα πεθάνει μ’ αυτό το μαράζι. Ξεκίνησε τις προσπάθειες του από τότε που ήταν πρωθυπουργός.

Έκανε μια τετραετία δήμαρχος της Κωνσταντινούπολης, το 1994-98 ο Ερντογάν, που έχει σπουδάσει οικονομικά και διοίκηση επιχειρήσεων. Ίδρυσε δικό του κόμμα, το «Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης» και εκλέχτηκε τρεις φορές πρωθυπουργός, από το 2003 μέχρι το 2014 που έγινε πρόεδρος της Τουρκίας.

Λαζικής καταγωγής ο φίλος μας Ερντογάν. Άγρια φυλή, ανυπότακτη οι Λαζοί, κατοικούσαν στα παράλια του Εύξεινου Πόντου, πριν κατηφορίσουν προς τα εκεί οι Τούρκοι. Μην τους μπερδεύουμε με τους Πόντιους. Ο βασιλιάς των Λαζών είχε γίνει χριστιανός.

Διαβάστε ακόμα:

ΤΙ ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΣΤΑ ΙΜΙΑ;