Ο ΧΑΤΖΗΒΑΤΗΣ ΦΩΤΗΣ ΚΟΥΒΕΛΗΣ

 

Υπουργός έγινε ο Φώτης Κουβέλης. Δεν έγινε, τον έκανε ο Τσίπρας. Και τον τοποθέτησε υφιστάμενο του Πάνου Καμένου. Στο υπουργείο άμυνας. Επειδή η Ελλάδα τούτες της κρίσιμες στιγμές έχει ανάγκη από άνδρες σαν τον κύριο Κουβέλη.

Για να μη ξεχνιόμαστε. Φεβρουάριος 2008, εσωκομματικές εκλογές στον Συνασπισμού. Ρίχνεις μία ματιά στο πρόσφατο παρελθόν και φτύνεις. Αηδιάζεις. Για το πολιτικό ήθος, τη συνέπεια, την αξιοπιστία των κοινοβουλευτικών.

Ο τότε 33χρονος Αλέξης Τσίπρας εκλέγεται πρόεδρος του Συνασπισμού με 70% στη θέση του παραιτηθέντα Αλέκου Αλαβάνου, ο οποίος μέχρι να πεθάνει θα αναφέρεται στο μέγα λάθος της ζωής του. Να προωθήσει το πουλαίν του, τον Τσίπρα.

Χάνει ο αντίπαλος του Τσίπρα κύριος Φώτης Κούβελος, με 28% και επειδή δεν αντέχει στο ίδιο κόμμα με τον σύντροφο Αλέξη, αποχωρεί από τον Συνασπισμό. Μ’ άλλους συντρόφους του Συνασπισμού, «ηγέτης» αυτός φτιάχνει την Δημάρ.

Ένας ο στόχος του Κουβέλη. Να βουτήξει όσο γίνεται μεγαλύτερο κομμάτι της ροζέ με πουά μνημονίου αριστεράς, που ακόμα παίζει σε μονοψήφια ποσοστά. Διαρκής ο ανταγωνισμός με τον Τσίπρα.

Για να γλυτώσει την εξαφάνιση του από την πιάτσα ο χαμηλών τόνων, όμως ανύπαρκτος Κουβέλης εγκαταλείπει την συγκυβέρνηση Σαμαρά- Βενεζέλου. Τζίφος. Ούτε την αρχηγία στη Δημάρ κράτησε, κι άρχισε παρασκηνιακό νταραβέρι με τον... Τσίπρα. Εκεί που έφτυνε.

Τελικά, τα… κατάφερε ο 70χρονος Κουβέλης. Να γελάει όλη η Ελλάδα για τον πολιτικό χατζηαβατισμό του. Λάθος. Ο άνθρωπος είναι για λύπηση, όχι για λοιδορία.

Διαβάστε ακόμα:

ΤΟ ΗΘΟΣ ΣΥΡΙΖΑ ΣΤΟ… ΕΠΙΔΟΜΑ