ΓΙΑΤΙ Ο ΙΒΑΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ

 

''Ο Ιβάν Σαββίδης είναι με τον Τσίπρα''. Αυτό το λένε οι άσχετοι. ''Ο Τσίπρας παίζει με τον Σαββίδη''. Δεν υπάρχει αυτό. Το λένε, όμως, και το βάζουν στο πακέτο της αντιπολίτευσης που κάνουν στην κυβέρνηση. Να το ξεκαθαρίσουμε.

Ο Τσίπρας είναι πολιτικός, ο Σαββίδης είναι επιχειρηματίας. Έχουν, λοιπόν, διαφορετική σκέψη, όσο κι αν οι δυο τους συναντιόνται «πολιτικά» και «επιχειρηματικά». Τι σημαίνει αυτό; Πώς ο πρωθυπουργός ποτέ δεν θα γίνει επιχειρηματίας. Πώς ο πρόεδρος του ΠΑΟΚ και μηντιάρχης ποτέ δεν θα κάνει κόμμα για να συνεργαστεί ή να κοντράρει τον Σύριζα.

Σήμερα ο Σαββίδης είναι με τον Τσίπρα. Αύριο θα είναι με τον Μητσοτάκη. Το απίθανο των απίθανων θα είναι ο Σαββίδης να συνεχίζει να στηρίζει Τσίπρα στην αντιπολίτευση και να είναι στην κόντρα με τον πρωθυπουργό Μητσοτάκη.

Ο Βαρδινογιάννης είναι με την κυβέρνηση; Όχι. Με την αντιπολίτευση; Ούτε. Με ποιόν είναι; Και με την κυβέρνηση, όποιο κόμμα είναι στα πράγματα, και με την αντιπολίτευση. Λάθος! Κανένας Βαρδινογιάννης και Σαββίδης και Μελισσανίδης και όποιο άλλο θηρίο επιχειρηματίας είναι με κάποιο κόμμα. Κυβερνητικό, αντιπολιτευτικό. Τα κόμματα είναι της προσκολλήσεως με τους επιχειρηματίες, οι οποίοι είναι ανοικτοί σε τέτοια κολλητηλήκια διότι έτσι εξυπηρετούνται τα οικονομικά τους συμφέροντα.

Διαβάστε ακόμα:

ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΤΗΣ ΚΟΜΜΑΤΙΚΗΣ ΑΛΗΤΕΙΑΣ