Ο ΨΕΥΤΟΜΑΓΚΑΣ ΛΑΓΟΣ

 

Το λιοντάρι αποφάσισε να πάει διακοπές. Να φύγει από το πόστο του, βαρέθηκε να μένει στο ίδιο σημείο. Το μάθανε στη γειτονιά της ζούγκλας κι όλα τα άλλα ζώα ένοιωσαν μία ανακούφιση. Τουλάχιστον χωρίς τον κίνδυνο από τον βασιλιά θα κάνουν το σουλάτσο τους, όσο αυτός απουσιάζει.

Λίγο πριν αναχωρήσει το λιοντάρι, τον πλησιάζει άφοβα ένας λαγός: «Αρχηγέ, σε πειράζει να πάρω τη θέση σου;…».

Τον έκοψε τον λαγό από πάνω μέχρι κάτω, με μία ματιά σα να έβλεπε μπροστά του μερμύγκι ο λέων και ανέκφραστος του είπε: «Γιατί να με πειράζει, λαγέ, σου αφήνω το κουμάντο…».

Ποια είναι η πλάκα; Την είδε και πολύ βασιλιάς ο λαγός. Όλα τα ζώα τον πήραν στο ψιλό, αλλά αυτός συμπεριφερόταν σαν αληθινός καπετάν ένας. Εγώ είμαι και κανένας άλλος. Ποιο λιοντάρι, εγώ, ο λαγός κυβερνάω πλέον.

Μετά από μέρες επιστρέφει το λιοντάρι. Όλο υποκλίσεις ο λαγός στον λέοντα, ο οποίος του λέει αυστηρά: «Τι έμαθα, ρε, λαγέ; Δεξιά κι αριστερά λες ότι εγώ είμαι παρελθόν, ότι εσύ είσαι και όλοι να σε προσκυνάνε αν θέλουνε να τα 'χουνε καλά μαζί σου… Είναι αλήθεια αυτά που μου είπαν, λαγέ;»

Με ψεύτικο γελάκι ο λαγός καθησύχασε το λιοντάρι: «Μεγάλε, τα πήρες σοβαρά αυτά που άκουσες; Έλεγα τίποτα μαλακίες για να περνάει η ώρα…».

Τον Τσίπρα που έκανε το παραμύθι φούρναρης παλληκάρι στους ξένους δανειστές μου θυμίζει ο λαγός.

Διαβάστε ακόμα:

ΤΣΙΠΡΑΣ ΜΕΤΑ ΤΟΥΣ ΕΘΝΑΡΧΕΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟ, ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ