ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΣΟΒΑΡΑ ΤΗΝ ΠΛΑΚΑ ΤΩΝ ΑΝΑΡΧΙΚΩΝ

 

Ξανακτύπησε ο ''Ρουβίκωνας''. Η γνωστή ομάδα αντιεξουσιαστών. Όχι, δηλαδή και να τα ξεχάσουμε τα παιδιά, εδώ είναι, συνεχίζουν κανονικά την πολιτική τους δράση. Καλλιτεχνική και αναρχική. Χθες, λοιπόν, μπουκάρισαν στο Βρετανικό Συμβούλιο. Στο εκπαιδευτικό ίδρυμα, στηΝ καρδιά της Αθήνας. Στην πλατεία Κολωνακίου. Γιατί;

Να διαμαρτυρηθούν για την επίθεση της Αγγλίας στην Συρία. Οι 20 περίπου «ρουβίκωνοι» πέταξαν τρικάκια και χωρίς να τους ενοχλήσει κανείς ολοκλήρωσαν την πολιτική τους «παρέμβαση», όπως έτσι οι ίδιοι την χαρακτήρισαν.

Περιμένουμε όλοι ποιο θα ‘ναι το αποτέλεσμα του τσαμπουκά του «Ρουβίκωνα». Αν, δηλαδή θα το λάβει υπ’ όψιν της η Αγγλία και θα κάτσει στα αυγά της. Αν τολμήσει πάλι να συμμετάσχει σε στρατιωτική επίθεση ενάντια στην Συρία. Μιλάμε σοβαρά;

Τα παιδιά του Ρουβίκωνα κάνουν την πλάκα τους. Σοβαρά τους παίρνουν κάποιοι γραφικοί συριζαίοι, Φίλης, Κυρίτσης και σία που ευλογούν πολιτικά την «παρέμβαση» Ρουβίκωνα.

Ποια Αγγλία, ρε, σύντροφοι; Τσάτσος της Αμερικής είναι η Αγγλία. Ό,τι της πει, θα το κάνει. Η μαγκιά του Ρουβίκωνα είναι να ανατινάξει την πρεσβεία των ΗΠΑ στην Αθήνα, όχι αυτή η… επίσκεψη στο Βρετανικό Συμβούλιο.

Με την ευκαιρία. Ρουβίκωνας είναι το ποταμάκι της Ιταλίας που καταλήγει στη Αδριακή θάλασσα. Στην αρχαία Ρώμη απαγόρευαν στους στρατηγούς να περάσουν με τις λεγεώνες τους τον Ρουβίκωνα, από το φόβο μην κάνουν πραξικόπημα. Ο Ιούλιος Καίσαρ πέρασε το ποτάμι και είπε τη θρυλική φράση. «Ο κύβος ερρίφθη». Και σήμερα λέμε «πέρασε τον Ρουβίκωνα» εκείνον που κάτι τόλμησε, ρίσκαρε πολλά.

Διαβάστε ακόμα:

ΕΝΑΣ ΜΕΓΑΛΟΣ ΑΓΓΛΟΣ, ΕΝΑ ΑΚΟΜΑ ΠΙΟΝΙ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ