ΓΟΥΔΙ ΚΑΙ ΓΟΥΔΟΧΕΡΙ ΕΧΕΙ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ

 

Από τους αρχαίους χρόνους χρησιμοποιείται το γουδί, και από κοντά το γουδοχέρι. Για να συντρίψει, να πολτοποιήσει, να αλέσει η νοικοκυρά τροφή που θα μαγειρέψει. Να φτιάξει πάστα και σκόνη.

Πριν ένα χρόνο, Μάϊος 2017, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας μίλησε δημόσια, μάλιστα αναλυτικά, για το... νέο γήπεδο του Παναθηναϊκού, το νέο «σπίτι» του συλλόγου στο Γουδή. Τι είπε μπροστά στις κάμερες ο Τσίπρας;

- Το σχέδιο προβλέπει τη μεταφορά του γηπέδου του Παναθηναϊκού, τη δημιουργία Μητροπολιτικού Πάρκου στο Γουδή, την κατεδάφιση της Λεωφόρου και την κατασκευή γηπέδου στην καρδιά του Μητροπολιτικού Πάρκου

Είπε κι άλλα σάπια ο Τσίπρας πριν ένα χρόνο και φωτογράφηκε με τους υπουργούς Περιβάλλοντος και Οικονομίας. Θυμίζω ότι ο αποδυτηριάκιας για το σχέδιο... αστικών αναπλάσεων «Νέα Αθήνα», έχει γράψει: ''Ο Τσίπρας δουλεύει τον κόσμο. Παραμύθια τούμπανα είναι όλα όσα… εξήγγειλε''.

Ο Τσίπρας, λοιπόν, που τον Μάίο 2017 είχε... δεσμευτεί ότι «Μέσα στο 2018 θα βγει η άδεια για γήπεδο του Παναθηναϊκού στο Γουδή» θα συναντηθεί μεθαύριο Δευτέρα με τον μεγαλομέτοχο την ανώνυμης εταιρείας μπάσκετ Παναθηναϊκός Δημήτρης Γιαννακόπουλο. Για την υλοποίηση του σχεδίου «Athens Alive» στο ΟΑΚΑ.

Γούδια και γουδοχέρι οι αρχαιολόγοι έχουν βρει και κάποια ηλικίας 35.000 χρονών. Ο Τσίπρας έχει το γουδί, έχει και το γουδοχέρι, αλλά το παλληκάρι ένα μόνο έχει μάθει να κοπανάει. Μία ζωή πορεύεται με τον κοπανιστό αέρα.


Διαβάστε ακόμα:

ΜΑΘΗΤΗΣ ΤΟΥ ΜΑΚΙΑΒΕΛΙ Ο ΑΡΧΙΚΟΥΡΣΑΡΟΣ ΚΑΤΣΩΝΗΣ