Ο ΕΞΤΡΑ ΜΙΣΘΟΣ ΤΟΥ ΠΟΛΑΚΗ

 

Κατ’ αρχήν στέκεσαι στη μουστάκα του, να ‘ούμε. Βαρύ πράμα, πιάνει όλο το πάνω χείλος και περιποιημένη η κάργα αρσενική μουστάκα με τέτοιο τρόπο ώστε να δείχνει απεριποίητη. Αφρόντιστη. Καμία μαντέκα. Να δίνει φόρμα στο μουστάκι, και γυαλάδα.

Βαρύμαγκας και με γλώσσα πεζοδρομιακή ο Παύλος Πολάκης, καμία σχέση με τη σεμνότητα, την κουλτουριαροσύνη του αριστερού παλαιάς κοπής. Κι αυτή τη δημόσια εικόνα του λαϊκού, του νταή, του αθυρόστομου ο 53χρονος υπουργός υγείας την τονίζει με τον, κατά τον Όμηρο, μάσταξ.

Αυτό που συμβαίνει με τον Πολάκη είναι άδικο. Κάνει μια παραπανήσια δουλειά, και την κάνει πολύ καλά, χωρίς να έχει δεύτερο μισθό. Μια έξτρα αμοιβή. Κάθε μέρα, σχεδόν κάθε μέρα, ο μυστακοφόρος Πολάκης, έξω από τις υπουργικές του ευθύνες, κάποιον θα μειώσει. Θα προσβάλει. Θα βρίσει. Μιλάμε ότι το κάνει κατά σύστημα. Όχι όποτε το θυμηθεί. Όχι όποτε του την βαρέσει.

Κανένα συριζαίος δεν είναι σε θέση να αναλάβει αυτό το «καθήκον» που επιτελεί η Παυλάρα να 'ούμε με κομματική ευσυνειδησία και πολιτική αποτελεσματικότητα. Και είπαμε, χωρίς μαντέκα. Όπως ο άλλος ο συριζαίος, όνομα δεν λέμε, που χρησιμοποιεί το πιο ακριβό καλλυντικό, αλοιφή άλφα στο μουστάκι του. Όχι θα έβαζε ξύγκι από χοιρινό, όπως κάνανε στο χωριό του οι παλιοί μουστακάληδες.


Διαβάστε ακόμα:

ΜΑΓΙΚΗ ΕΙΚΟΝΑ Η ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ