ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΑΝ ΤΟΥΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΣ

 

Βάζει τη μπόμπα ο τρομοκράτης, ανατινάζει ένακτίριο, και έρχεται μετά και αμολάει το παραμύθι του: ''Εγώ, η οργάνωση 17 Νοέμβρη το έκανα στο όνομα του λαού...''. Και βγαίνουν οι μαλάκες των ΜΜΕ και κάνουν κι αυτοί την πλάκα τους: ''Η 17 Νοέμβρη ανέλαβε την ευθύνη....''.

Καμιά ευθύνη δεν ανέλαβε καμιά 17 Νοέμβρη ή 37 Σπτέμβρη, κύριοι μαλάκες. Ρεκλάμα έκανε η 17 Νοέμβρη ή 67 Οκτώβρη με το τρομοκρατικό της κτύπημα. Αναλαμβάνω ευθύνη σημαίνει ότι παρουσιάζομαι στις αρχές και αποδέχομαι το κόστος του επαναστατικού τσαμπουκά μου, την όποια ποινή της δικαιοσύνης.

Ο Τσίπρας, λες κι είναι κληρονομικός αρχηχός κράτους στην Βόρεια Κορέα, είπε ''Αναλαμβάνω την ευθύνη για τους νεκρούς από τις πυρκαγιές... ''.Τι σημαίνει αυτό; Τίποτα δεν σημαίνει. Μια μπαρούφα πέταξε ο άνθρωπος.

Η Ελλάδα υποτίθεται είναι δημοκρατικό κράτος, όχι ολοκληρωτικό καθεστώς. Ο πρωθυπουργός δεν διορίζει και δεν έχει προσωπική ευθύνη των κρατικών υπαλλήλων, των αρμοδίων κατά τομέα υπευθύνων. Η ευθύνη του πρωθυπουργούείναι μόνον εάν ως δικτάρωρ διατάξει π.χ. τον αρχηγό της πυροσβεστικής να δράσει έτσι κι όχι αλλοιώς.

Σκέτη παπαριά είναι η βαρβάτη μπαλκονάτη ατάκα του Τσίπρα ''Αναλαμβάνω την ευθύνη...''. Και τι έγινε, δηλαδή, που την ανέλαβε; Πληρώνει κάτι, πόσο και σε ποιον, σε ποιους; Η μαγκιά του θα ήταν να πει ''Δεν έχω καμιά ευθύνη''. Επειδή δεν υπάρχει διαφορα στο αναλαμβάνει και στο δεν αναλαμβάνει την... ευθύνη.

Διαβάστε ακόμα:

ΟΛΟΙ ΧΕΡΙ - ΧΕΡΙ ΔΟΥΛΕΥΟΜΑΣΤΕ, ΚΑΙΓΟΜΑΣΤΕ, ΠΝΙΓΟΜΑΣΤΕ