ΤΣΙΠΡΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΥΛΟΓΙΑ ΤΗΣ... ΑΓΙΑΣ ΤΟΥ ΑΙΓΑΛΕΩ

 

Δεν έχεις δικό σου σπίτι και όποτε βρίσκεις μια καβάτζα να βγάλεις τη νύχτα, σε παίρνει στο κυνήγι η αστυνομία. Ε, κάποια στιγμή βαρέθηκαν να ασχολούνται με την ντροπή σου, να βρεθείς στο δρόμο διότι ξοδεύεις περισσότερα απ’ όσα κερδίζεις στο μεροκάματο. Και αποφάσισαν να σ’ αφήσουν ελεύθερο να κοιμάσαι όπου γουστάρεις. Τι σημαίνει αυτό;

Όχι, βέβαια ότι έγινες νοικοκύρης. Όχι, βέβαια, ότι απέκτησες δικό σου σπίτι. Δεν σ’ έχει πλέον στο σημάδι η αστυνομία, σ’ αφήνει ασύδοτο, αλλά εσύ συνεχίζεις να χρωστάς όσα χρωστάς, παραμένεις ρεμάλι και ο πρωθυπουργός σε δουλεύει.

Όταν ο Τσίπρας που παριστάνει τον πρωθυπουργό ακόμα και μετά την κατοχή των μνημονίων, συνεχίζει να μιλάει για… οράματα, σημαίνει ότι σ’ έχει στην πλάκα. Πιο σωστά ότι είσαι κοινωνία της πλάκας. Για οράματα δικαίωμα έχει να ομιλεί μόνον η 90χρονη και εν ζωή ακόμα αγία Αθανασία του Αιγάλεου (φώτο).

Αν ήσουν σοβαρή και αξιόπιστη κοινωνία, αν είχες αποφασίσει να σταθείς μόνος σου στα πόδια, θα έπαιρνες με σάπιες ντομάτες όποιον μιλούσε για… οράματα, όπως ο σήμερα Τσίπρας και ο αύριο ο τίποτας.

Διάγγελμα, λέει, ο Τσίπρας, λόγω του τέλους των μνημονίων. Ιστορική ημέρα. Νέα εποχή. Ξαναπαίρνουμε την τύχη στα χέρια μας. Παπατζηλίκια. Ποτέ δεν είχαμε στα χέρια μας την τύχη. Και δεν θα την πάρουμε ποτέ με δεξιά… οράματα που θα τα υλοποιήσει αριστερή κυβέρνηση.

Διαβάστε ακόμα:

Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ “ΤΑ... ΔΕΙΧΝΕΙ” ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ