Η ΜΟΝΗ ΓΝΗΣΙΑ ΚΟΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ

 

Ο Λαός στην Εξουσία, λέει το ΚΚΕ. Η γνωστή κασέτα της κομουνιστικής αριστεράς. Την οποία συμπεριέλαβε στην ατζέντα του και ο απατεώνας Αντρέας Παπανδρέου όταν το 1974 έφτιαξε το κίνημα της σοσιαλιστικής αριστεράς. Κι αυτός σαλιάριζε το παραμύθι Ο Λαός στην εξουσία, Θα κάνουμε Συμβόλαιο με τον Λαό. Τι, όμως, είναι αυτό το κόλπο ''ο λαός'';

Χρειάζεται ανάλυση το πράμα. Τι θα πει Λαός; Όχι τι εννοείς εσύ, ο καθένας σχετικός και άσχετος, αλλά τι εννοεί το κόμμα του λαού, το ΚΚΕ. Να το ξεκαθαρίσουμε αυτό. Ένα είναι το κόμμα του λαού, το ΚΚΕ. Κανένα άλλο κόμμα δεν αναφέρεται στον λαό για οτιδήποτε συμβαίνει. Δεν υπάρχει καμιά περίπτωση πρωτοσέλιδο του Ριζοσπάστη κάθε μέρα ή η όποια προταση για κάθε θέμα από το στόμα στελέχους του κόμματος να αγνοηθεί ο γίγας λαός. Τι, λοιπόν, κατά το ΚΚΕ, είναι ο λαός;

Αν δεν απαντηθεί το ερώτημα, άκρη δεν βρίσκουμε στην κουβέντα, άλλο αν διαφωνούμε. Τουλάχιστον, να ξέρουμε γιατί διαφωνούμε. Όχι να διαφωνούμε με το ΚΚΕ χωρίς να ξέρουμε τι εννοεί όταν λεέι Λαός. Όχι να διαφωνούμε χωρίς να έχουμε καταλάβει γιατί πλακωνόμαστε.

Το ΚΚΕ λέει Ο Λαός στην Εξουσία. Δεν λέει ο κόσμος, η μάζα, ο πολτός, οι πολίτες. Όχι τέτοια πράγματα. Το ΚΚΕ μιλάει γλώσσα επαναστατική. Όχι αστική. Όχι δημοκρατική. Και έχει κάθε δημοκρατικό ή όχι δικαίωμα να το κάνει.

Λαός, κατά το ΚΚΕ, σημαίνει η εργατική τάξη. Οι εργάτες. Οι εργαζόμενοι. Όχι όλοι οι εργαζόμενοι. Πολύ περισσότερο λαός δεν είναι οι επιχειρηματίες, τα αφεντικά, άσχετο ότι αυτοί σε κάποιες περιπτώσεις εργάζονται πιο σκληρά και περισσότερες ώρες σε σύγκριση με τους υπαλλήλους τους. Και γαμώ τον λαό είναι οι οικοδόμοι, Και όποτε αυτοί απεργούν, τότε για το κόμμα είναι η αρχή της επανάστασης. Μπετατζήδες και κτίστες, σοβατζήδες και όποιοι άλλοι μερεμετετζήδες όταν δεν πάνε να δουλέψουν γιατί οι άνθρωποι ζητάνε μεγαλύτερο μεροκάματο, κι όχι να γίνουν πολιτικές τομές στην κοινωνία, είναι το ξύπνημα του λαού.

Για τον ιδεολογικό και κομματικό ρατσισμό του ΚΚΕ μόνο οι εργάτες - εργάτες είναι λαός. 'Όχι, δεν όλοι λαός. Δεν υπάρχουν άτομα, ψηφοφόροι, πολίτες. Ποιοι είναι αυτοί; Για να τους κάνει την τιμή να τους βάλει στο μπούγιο του λαού θα πρέπει να εργάζονται, να είναι σκληρά εργαζόμενοι βιοπαλαιστές. Κι όχι μόνον! Πρέπει να είναι και συνειδητοποιημένοι, να υποφέρουν, να αισθάνονται αδικημένοι, να απαιτούν περισσότερο, να αγωνίζονται.

Λαός δεν είναι όσοι εργάζονται για πάρτη τους. Επειδή αυτοί εκμεταλλεύονται άλλους εργαζόμενους.

Αποκάλυψη αποδυτηριάκια: Η πιο γνήσια κομουνιστική οργάνωση στην Ελλάδα από το 1917 ήταν η τρομοκρατική ''17 Νοέμβρη''. Δεν γινόταν δεκτός ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ που δεν ήταν εργάτης, εργαζόμενος, μαστοράκος υπαλληλάκος. Μοναδική εξαίρεση ο Δημήτρης Κουφοντίνας (φώτο). Ο μόνος που είχε βγάλει πανεπιστήμιο. Ο μόνος κουλτουριάρης. Όλοι οι άλλοι ήταν αγωνιζόμενα παιδιά του λαού.


Διαβάστε ακόμα:

ΜΑΙΜΟΥ ΚΟΝΤΡΑ ΤΣΙΠΡΑ- ΚΟΤΖΙΑ